Напишете дума/думи за търсене

Какво никога да не очакваме от партньора си

Обикновено, особено когато избираме партньор, имаме дадени очаквания към своя сърдечен избор. Когато го срещнем, тези очаквания се променят, а обикновено нарастват. Но рядко се замисляме какво да не очакваме от него. Наистина, признайте си, имате ли списък с нещата, които никога да трябва да очаквате от любимия си? Ето ви един, но вие може да направите и свой - полезно е, ще видите.

1. Да се промени

Когато си с някой, ти си с неговите предимства и недостатъци. Никога не тръгвайте към един човек и една връзка с надеждата и намерението да го промените. Това е нечестно и няма много общо с любовта.

2. Да ви промени

Има жени, които си казват: "Аз съм много разхвърляна, но като се появи някой, ще започна да подреждам". Не, ако искате да подреждате, научете се и го направете, преди да срещнете някого. Това ще намали очакванията ви към него, а намалените очаквания са предпоставка за здрава връзка.

3. Да ви направи щастливи

По същата логика не очаквайте някой да ви донесе щастие. То е вътре във вас, или го няма. Вие можете да го повикате, или не искате. Може да сте безкрайно щастливи с някого, но причината за това е, че вие избирате да сте щастливи с него, а не е в това, че той ви носи щастие.

4. Да споделя хобитата ви

Това е друг човек с други интереси. Не го товарете със своите, нито пък вие се насилвайте да споделяте неговите, ако не ви вълнуват. Бъдете самостоятелни и равностойни. Само това ще ви направи истински добри партньори.

5. Да забрави заради вас родителите си

Често не се разбираме със свекървата, но никога, никога, никога не искайте от един човек да застане срещу своята майка и срещу своя баща заради вас. Да спре да ги вижда, да спре да приема грижа от тях и да им дава грижа. Това не е любов! Това е чиста и мощна форма егоизъм.

6. Да е съгласен за всичко с вас

Едва ли го очаквате, но понякога сигурно се наранявате, чувствате се неразбрани. Когато неговото неразбиране или несъгласие резонират с тъга у вас, отдалечете се за кратко един от друг и се върнете, когато емоциите са по-спокойни. Ще видите, че няма нищо страшно в това най-близкият ви човек да ви е бил опонент.

7. Да ви разбира без думи

Жените сме царици на намека, а мъжете - абсолютно начинаещи в тази територия. Научете се да казвате нещата в прав текст и буквално. Това ще ви спести безброй разочарования и слаби моменти.

8. Да ви прости, само защото сте казали истината

Това е страшна йезуитщина. Класиката в жанра - изневеряваш на един човек или го лъжеш по друг начин и после си признаваш. Очакваш, че това "смело признание" заслужава аплаузи и със сигурност те лишава от вина. Я помислете пак?!

9. Да не се влюби в друга

Разбира се, че би било идеално да обича само вас до края на честитите ви дни. Но животът решава, не ние. Дори вашият партньор да е сигурен, че никога няма да забележи друга жена, това може да му се случи и против волята. Защото сърцето понякога си играе тези игри с нас... Просто никога не очаквайте, че сърцето е константа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X