Напишете дума/думи за търсене

Вярно ли е, че имаме само по една сродна душа

Едно от най-големите предизвикателства, с които хората се сблъскват, докато търсят трайна връзка, е погрешното търсене на „eдинствения“.

Ако сте необвързани, запитайте се, докато четете това, дали наистина вярвате, че има една сродна душа, с която сте предназначени да бъдете. Благодарение на холивудските филми и културата на Hallmark, в която живеем, сме напомпани с фалшивите илюзии, че има един - и само един - човек, с когото наистина си принадлежим.

Може би тази вяра е била по-разпространена в миналото, когато разводът е бил нежелателен и ролевите роли са били поставени по определен начин. През последните няколко десетилетия хората си позволиха свободата да определят с кого, колко дълго и как да бъдат, без да търсят одобрението на обществото. И въпреки това все още много хора, особено жени, продължават да търсят „единствения“.

Тези, които имат връзка от много години, осъзнават компромисите, които трябва да се направят, и нещата, които с които трябва да се примирят от страна на своите партньори, за да може връзката да съществува и да се развива, а не да буксува. За съжаление твърде много хора, които са самотни, са затънали в цикъл на търсене на идеалния партньор. Истината е, че идеалите не се връзват с реалността.

Невъзможно е да се каже колко сродни души има човек за цял живот, защото няма алгоритъм или формула, които да ни информират. В колко човека ще се влюбите в живота си зависи от това колко сте отворени за идеята за любовта. Има много хора, които са инвестирали всичко в своя партньор и в крайна сметка връзката се е провалила. Някои от тях смятат, че щом са се провалили с „перфектния за себе си“, значи няма никакъв смисъл да пробват с други, защото новите връзки са обречени на провал.

Вярването, че имаме само една сродна душа, е капан, който се основава на страх - страх от обич и от загуба. Когато се замислите за способността си да се свързвате с приятели и семейство, може да видите, че очевидно сте способни да обичате повече от един човек. Ако сте самотни и се хванете да мислите, че има само един човек, с когото наистина трябва да бъдете, спрете и поразсъждавайте над въпроса защо вярвате, че това е истина. Задаването на значими въпроси (например какво общо имаме всъщност?) и инвентаризирането на вашите желания може да помогнат за култивирането на житейска мъдрост, както и да се предотврати много ненужна потенциална болка по пътя. В крайна сметка, ако една връзка не се получава, както сте искали, си струва да поемете риска и да се опитате да намерите по-пълноценна връзка следващия път.

В допълнение към страха, вярата, че получаваме само една истинска любов за цял живот, е дълбоко свързана с настояването на нашето общество, че моногамията е добра за двойките. Важното за нас е всеки да се увери, че е честен по отношение на своите нужди, поддържайки гъвкавост и откритост, когато става въпрос за факта, че нуждите ни могат да се променят. И не бива обществените норми да определят това. Някои може да имат и само една любов през целия си живот, но това е по-скоро изключение и не позволявайте на суеверия или глупави порядки в общността, в която живеете, да ви правят заложник на това вярване. Любовта е толкова велика, защото не търпи ограничения. Кои сме ние, че ще ѝ кажем, че е предназначена само за един?!

Сродната душа няма нищо общо с любовта

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X