Напишете дума/думи за търсене

Несъзнателни нагласи, които ни пречат да намерим любов

Много самотни хора по света биха искали да намерят любов, но изглежда, че не могат. Ако сте един от тях, може да имате определени несъзнателни нагласи, които ви пречат да намерите партньор. И да трябва да коригирате определени аспекти на личността си.

„Може да се научим да обичаме само като обичаме.“
-Ирис Мърдок-

Отчаян копнеж за любов
Това отношение ви пречи да намерите партньор. Екстремното ви желание означава, че подхождате към потенциалните си партньори по изключително тревожен начин. Вие толкова много жадувате за любов, че просто не може да скриете отчаянието си.

Някои хора смятат, че ще бъдат щастливи само ако намерят подходящ партньор. В действителност обаче е точно обратното. Само чрез изграждане на живот, който ви е удобен, ще може да намерите партньор, с когото да го споделите. Отчаяният копнеж за любов означава, че сте дезориентирани и нямате любов към себе си.

Нерешителност
Може би не знаете какво искате или искате да получите всички отговори, преди дори да зададете въпросите. Това води до съмнение, а съмнението води до нерешителност. В тези случаи ще се почувствате несигурни във връзката и няма да разберете дали искате да продължите да участвате в нея.

На ранните етапи на романтичните отношения просто не е възможно да знаете всички тези неща. Ще знаете отговора, когато обстоятелствата се придвижат напред. Няма гаранции в живота. Както каза Антонио Мачадо,
„Няма път, пътят е направен с ходене“.

Скриване на емоциите си
Несигурността понякога може да ви накара да скриете емоциите си. Това ви кара да се чувствате много уязвими. Не искате обаче бъдещият ви партньор да забележи. Поради тази причина не изразявате открито това, което чувствате.

В областта на любовта често сте безпомощни. Когато отворите сърцето си за някого, рискувате да бъдете наранени. За съжаление, това, което често не осъзнавате, е, че прекалената самозащита също ви навреди. Това е поредната несъзнателна нагласа, която ви пречи да намерите партньор.

Избягване и недоверие
Избягването и недоверието също се дължат на несигурност. Това може да е в резултат на минали преживявания, които ви нараняват.

Трябва да разберете какво се е объркало и да го приемете. Ситуацията, която ви е причинила болка, трябва да ви направи по-силни, а не по-слаби. В противен случай, вместо да изграждате мостове с партньора си, в крайна сметка ще изградите непробиваеми стени.

Изключително търсене
Това отношение може да ви повлияе, ако сте склонни да идеализирате любовта. Всички имаме романтична страна, но може би вие сте човекът, който е побъркан на тема романтика. Искате всичко да е перфектно, цигулките да свирят, когато сте с партньора си, и да има 100 процента искреност и отдаденост във връзката през цялото време.

При тези видове условия е трудно, ако не и невъзможно, да се намери някой, който отговаря на вашите очаквания. Ако има нещо, което характеризира човешките същества, това са несъвършенствата. Хората са склонни да се влюбват повече в несъвършенствата, отколкото в добродетелите. Това е така, защото е практически невъзможно да се поддържа връзка с някого, който е „перфектен“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X