Напишете дума/думи за търсене

9 невероятни причини, които карат хората да казват "не" пред олтара

Мъжете в днешно време се опитват да се противопоставят на брака, въпреки че нека не се лъжем, именно те най-много се възползват от него.

Скорошни проучвания твърдят, че господата не искат да отиват до олтара, защото се страхуват, че бъдещата им съпруга ще започне да ги командори.
Това може да е задоволителна причина да се каже „не“ от господата, но има и други предпоставки, които обясняват защо някой може да реши да не се ожени в последния момент.

1. Натискът от роднини и приятели
Тъжно е, но нашите близки понякога виждат ситуацията по различен начин и може да посеят зърно съмнение вътре у нас. Ваш приятел или роднина може да се опита да убеди вас или партньора ви, че ще направите голяма грешка, ако се ожените, че не принадлежите един на друг и че би било по-добре да прекратите отношения сега, отколкото да страдате по-късно.
Сватбата и без това е емоционално и стресиращо събитие, а с допълнителния семеен натиск може да предпочетете просто да махнете с ръка и да отсечете, че сватба няма да има.

2. Разминавания в представата за сватбата между двамата партньори

Понякога мъжете искат интимни и уютни празници на любовта само сред най-близките си, отколкото да се поздравяват с хора, които никога не са виждали. Същото важи и за дамите.
Ако несъгласието между двамата влюбени е огромно, нищо чудно най-накрая единият да кандиса пред желанието на другия, но да се откаже от цялата идея за брак с него пред олтара.

3. Осъзнаване, че не сте щастливи с човека, в когото сте влюбени
Влюбени сте, но сте депресирани. Ако от самото начало усещате напрежение върху плещите си от очакванията на половинката си не само за сватбата, но и от връзката ви, нищо чудно накрая да поемете към изхода от тези отношения. Защо да оставате с някого, с когото не сте щастливи и не изпитвате доволство.

4. Осъзнаване, че този човек не е за вас
Ако партньорът ви прекарва повече време с приятелите и роднините си, вместо да ви помага да организирате сватбата, то тогава най-вероятно не трябва изобщо да продължавате с плановете си. Твърде вероятно е той да е осъзнал, че не сте един за друг и че някъде по белия свят ви чакат вашите истински половинки.
Понякога хората изведнъж осъзнават, че нещо не е наред и спират да виждат какъвто и да е потенциал за връзката.

5. Ако един от двама ви се превърне в контролиращо чудовище
Може да започнете да искате да контролирате всичко: от неговото ергенско парти през размера на бъдещото ви легло, та до миризмата на цветята на вашата сватба. Да не говорим, че някои от булките и младоженците изпадат в неконтролируемо състояние и звънят на всеки час на партньора си, за да го попитат кога ще си тръгнат от работа, кога ще ходят на проби, кога, кога, кога.

6. Спретване на скандал преди церемонията
Всяка двойка може да се кара, но кавга точно преди церемонията едва ли е най-доброто време. Със сигурност е с най-неочакван край. Единият крещи, другият слуша, осъзнавайки, че начинът, по който бъдещият му съпруг или съпруга решава проблеми, е драстично по-различен от неговия собствен.

7. Приемане, че това не е любов
Ако някой оставя годеницата си пред олтара, това може да се дължи и на внезапното осъзнаване, че не я обича. Че това, което има между тях, не е любов и че твърде скоро в ролята си на съпрузи да се окажат в бракоразводната зала.

8. Заради несигурност
Нерядко се случва той да предложи, тя да приеме, въпреки че има някакви задръжки за осъществяването на този брачен съюз. В крайна сметка, с наближаването на сватбата това чувство на несигурност изкристализира и достига апогея си пред олтара, където един от двамата остава сам пред всичките си гости.

9. Емоционална злоупотреба
„Ако не се ожениш за мен, ще направя си навредя физически. Не мога да живея без теб.“
Има хора, които се опитват да използват каквито и да било трикове и манипулации, за да накарат другия да станат техни съпруга или съпруг. Но когато настъпи моментът на сватбата, манипулираният човек осъзнава, че той просто не може да се обрече на това нещастие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X