Напишете дума/думи за търсене

10 неща, заради които мъжете се страхуват от обвързване

6. Ревност

Ревността под каквато и да било форма и от когото и да било е много стресираща за силния пол.

Нищо не отблъсква така един мъж, както мисълта да има приятелка, която е болезнено ревнива и го ограничава. Има жени, които от самото начало започват да държат сметка на човека, с когото се срещат, без дори да имат връзка.

Правят сцени и скандали, викат, та дори се бият със съперниците си. Кой би искал да наруши спокойствието си по такъв начин?

7. Страх от привързване 

Това по-скоро е причина мъжът да не иска да се среща с вас. Признакът за това е един - излезли сте на няколко срещи, а след това той не иска да се виждате повече, но продължава да ви търси и да проявява внимание. Или поне периодично напомня за себе си.

Получава се така, защото след няколко пъти, в които му е било много забавно с вас, е усетил как се привързва. Нормалната реакция е да се отдръпне. Всъщност, повярвайте, и той самият не е съвсем наясно какво прави и защо го прави. Просто иска да чувства почва под краката си и да знае, че силата е в него. Както са казали: “Не те искам, но не те и давам.” На същия принцип действа и той. Когато види, че някой проявява внимание към обекта на желанията му, става по-активен. След като се увери, че опасност няма, се връща обратно в черупката си. Напълно противоречащо на всякаква логика.

8. Не иска да поема отговорност

Влизайки във връзка, мъжът знае, че вече трябва да се съобразява много повече с нещата, които прави. Сред тях е това да обръща достатъчно внимание на половинката си, да забрави за флиртуването с други жени и за шумните мъжки купони с неясен завършек. Да не говорим, че трябва да помни две нови дати - рождената ви и годишнината. Тежките дни продължават с мисълта за запознанство с родителите на жената. Но нека спрем дотук, защото продължението би стреснало така или иначе вече наплашената част от мъжете.

9. Прекалено е зает

Това, разбира се, е само оправдание. Много мъже казват, че имат страшно много работа и на даден етап са фокусирани единствено върху кариерата си. Не е вярно! Отдадени са изцяло на работата си, за да запълват времето си и да не чувстват самота. Има и такива, които реагират панически, ако си представят, че трябва да променят обичайните си планове за деня, които почти винаги са едни и същи, а именно - къртовски труд през деня и сбирка в изцяло мъжка компания вечерта. Когато мъж трябва да промени навиците, е равносилно на бебе, което прави първите си стъпки до масата и обратно. А страхът от падане е най-големият враг.

10. Въпросът "Дали е различна?"

Ако мислите, че жените са единствените, които използват изрази като “И този е като всички останали” или “Дано се окаже различен”, то това изобщо не е така. Често ми се случва мои приятели мъже да посочват едно и също оправдание за това, че нямат половинка в живота си, а именно: “Не останаха свестни жени.” Това, разбира се, е твърде крайно и субективно. Но какво всъщност се има предвид? Факт е, че голяма част от младите момичета днес се възприемат по-скоро като принцеси, отколкото като жени. Отказват да вършат каквато и да е домакинска работа, а вечер може да бъдат забелязани най-често в нощните клубове. През деня пък не излизат от фризьорския салон и мола. Тогава някои мъже започват да се замислят какво бъдеще имат с такава жена. Истината е, че първоначално някои девойки може да се прикрият доста добре. След време обаче истината излиза наяве. И какво е разочарованието на мъжа тогава? Такова, че да побегне в посока, противоположна на всяка следваща.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X