Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-вдъхновяващите жени в България

За втори пореден път стартира кампанията на „24 часа“ и MILA.BG „Вдъхновителки“. Миналата пролет на изпълнено с емоции събитие бяха отличени първите вдъхновителки – 18 жени с различни професии и истории, но всяка от тях – мотиватор на много други в своя кръг. Тази година отново търсим най-впечатляващите жени в България. Жени, които умеят да променят средата. Жени, които умеят да движат напред други жени. Жени, които са мотор за подкрепа и мощна личностна промяна. На пръв поглед те са „обикновени жени“, далеч от лустросаните образи из светските хроники. Но техните характери и съдби доказват точно обратното – тези момичета имат таланта да вдъхновяват околните и да светят ярко в сивото. Ще ви разказваме за тях на страниците на в. „24 часа“, както и на двата ни сайта – 24chasa.bg и MILA.BG.

Тази година кампанията ще премине основно под знака на жените, които помагат. Срещнахме много такива от началото на ситуацията с коронавируса в България. От първия ден те събираха средства, организираха производства, движеха благотворителни кампании, вдъхваха кураж и демонстрираха сила, която донесе на всички ни много надежди в трудните месеци.

Още в началото на кампанията ще ви срещнем с героите от проект „За Доброто“ – жените, които от 13 март т.г. са помогнали с предпазни средства на над 100 болници в цялата страна и които вдъхновиха хората да даряват, с което събраха над половин милион лева. С тези средства бяха закупени респиратори и друга жизненоважна техника за българските болници.

Ще ви разкажем и за момичетата от Еmprove, които със своята кампания #РаноБудна оказват помощ на жени, които са жертва на домашно насилие. В тяхно лице множество пострадали българки откриват грижата и вдъхновението да се освободят от кошмара и да започнат живота си наново – силни, будни и несами.

Първата вдъхновителка тази година ще е именно една от тях – момиче, преживяло 13-годишна връзка с насилник, което след период на дълго и мъчително осъзнаване днес живее, за да помага на други „сървайвърки“, както те сами се наричат, да се справят.

Напишете ни кои жени ви вдъхновяват и защо. Напишете ни по няколко думи за тях и историята им, а ние ще разкажем на повече хора. Очакваме да ни посочите кои са вашите вдъхновителки като лично съобщение във фейсбук страницата на MILA.BG или на [email protected].
Благодарим на партньорите ни в тази кампания - „Филип Морис България“ и Eucerin, които не просто повярваха в нея, но и ще ни помогнат да открием истински красиви, смели и необикновени момичета!

Историите на вдъхновителките от първата ни кампания може да прочетете тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X