Напишете дума/думи за търсене

Силната жена може всичко, но не и щастие

Силната жена може да прави всичко сама. Освен едно - да изгради щастие в личния си живот. Защото за това е нужно желанието на двама.

Съвременната еманципирана жена се отличава от мъжеподобната “героиня на труда” от 60-те години на миналия век. В нейния бележник освен деловите срещи са отбелязани и посещения във фитнес-залата, в козметичния салон, време за шопинг. Тя не чака мъжът да направи нейния живот комфортен и интересен. Сама си изкарва парите за жилище и за почивка в луксозен хотел.

Защо й е тогава мъж

Днес бракът не е нещо задължително. Сексът също не е проблем. Много делови жени си имат приятели, с които се срещат от време на време и за секс. А ако им се прииска дете, винаги могат да родят в паузата между два важни проекта. Но защо повечето еманципирани жени все пак тайно или явно си мечтаят за брак? И не само мечтаят, а и отчаяно действат.

Две в едно

Във всеки човек има две начала - мъжко и женско. Ако у жената преобладава женското начало (60-70%), става дума за истинска дама, която мечтае да се омъжи, обича децата, прави й удоволствие да се занимава с домашна работа и да ходи по магазините. Ако то е само 30%, тогава всичко това не й е интересно. Тя не обича да разговаря за дрешки и за гозби, да създава уют. На нея й харесва да учи, да прави кариера, не я хвърля в ужас излязлата от строя техника. Тези девойки се забелязват още в училище. Учението им се отдава лесно, но с поведението понякога имат проблеми. Държат се като момчета, търсят правото си да са по-силните. В университета постъпват напълно съзнателно, а не защото и приятелката им кандидатства. Още по време на следването започват да работят, за да си осигурят независимост. Целта на такива жени е колкото може по-скоро да започнат да градят кариера. На “глупости” като флиртове с мъже, просто не отделят време. А и младежите обикновено се боят от техните ум и целеустременост. Така че бъдещите бизнес-дами пропускат своя “девически” период.

Когато са на върха

Дори в характера на жената да има 90% мъжко начало, останалите 10 я карат да търси партньор, с когото да създаде семейство. Тя не може да направи нищо срещу това, защото инстинктът й диктува, че трябва да има силен защитник. Но такъв, който да има по-висш статус от нея. На възможните претенденти от “по-ниските етажи” тя обикновено не обръща внимание. И колкото по-високо се качва жената по социалната стълбица, толкова по-малко мъже, достойни за нея, остават. Там “на върха” обикновено всички са женени. Или пък жената, свикнала да ръководи и в любовта, проявява своите лидерски качества, а мъжът от “високия етаж” няма да позволи на никого да го командва.

Гласът на предците

Какво да се прави в такава ситуация? Популярните издания обикновено съветват жените да се правят на мили и глуповати. Но такива съвети водят единствено до отчаяние. Да се прави на малоумна за жената не е приятно, от една страна, а от друга се пита защо не искат да се женят за нея само защото е умна и интелигентна.

В такива ситуации трябва да се опитате да разберете какво ви се иска на вас. Изберете спокоен момент, когато никой не ви разсейва и изключете телефоните. Отначало представете себе си омъжена, а след това - свободна. Как се чувствате по-добре - в първия или във втория случай?

Ако се чувствате по-спокойна сама, то когато възниква въпросът: “Трябва ли да се омъжа?” се замислете и осъзнайте, че у вас говори гласът на вашата прапрапрабаба. В онези времена на нея й е бил нужен защитник, който да й донесе парче месо, докато тя кърми детето. Днешната жена няма нужда от такова покровителство. Това значи, че инстинктът трябва да се обуздае. Човек не е “половинка”. Той може да бъде щастлив както в двойка, така и сам.

Свобода за жената

А ако сте разбрали, че женското начало у вас е силно, въпреки че водите “мъжки” начин на живот, ви предстои сериозна работа. Трябва да откриете в себе си “вътрешната” жена и да й дадете свобода. Забравете, че на умната и талантлива дама й е трудно да си намери мъж. Това твърди статистиката, но вашата задача не е да промените данните, а да намерите съпруг за себе си.

Забравете и мисълта, че “всички мъже са един дол дренки”. Тази вътрешна убеденост ви пречи да видите нормален човек сред тях. По-добре си втълпете: “Обкръжена съм от достойни, умни и отговорни мъже.” Повтаряйте си това твърдение, когато отивате на работа и когато заспивате. И за да има то някаква реална основа, опитайте се да откриете във всеки мъж нещо хубаво: някой има красив профил, друг - чувствен глас, трети - сочни сексуални устни. Отначало това упражнение ще ви се стори смешно. Но след това е възможно да ви се прииска да направите комплимент на някой мъж не само на ум, но и на глас. Гледайте ги нежно, по женски, а не оценяващо. А представителите на силния пол ще престанат да мислят за вас като за личност, в главата на която има мисли само за бизнес, но не и за мъже.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X