Напишете дума/думи за търсене

Какво привлича нарастващата луна

Луната винаги е била свързвана с женската същност – променлива и мистична. От дълбока древност тя е олицетворявала силата на стихиите, тайнствеността и плодородието.

Фактът, че променя формата си в неизменен цикъл, е приеман като символ на живота, имащ своето начало и край. Именно новолунието винаги е събуждало страховете на хората в древността и затова луната е била свързвана не само с живота, но и със смъртта, с тъмните сили и магиите. Вярвало се е, че точно на фазите на новолуние и пълнолуние се събират вещици и изпълняват злокобни ритуали.

Днес отново се следват циклите на луната, но се търсят не толкова страховити интерпретации, а практични начини да се използват промените.

Всичко зависи от фазата

Според фън шуй луната има огромна сила, която всеки от нас може да използва, стига да се съобразява с фазата.

Източното учение ни съветва, че по време на нарастваща луна е подходящо за всякакви нови начинания и проекти, защото, започнати в такъв период, те имат по-голяма вероятност да са успешни.

Именно в дните след новолуние се правят и различни ритуали по фън шуй за привличане на пари или любов в живота ни. Смята се, че ако скриете пари на новолуние и ги оставите недокоснати три дни, а след това ги изхарчите, така ще привлечете още финанси.

В първите дни след новолуние се осъществява и друг ритуал – фън шуй списък с желания, защото се вярва, че всичко пожелано под нарастваща луна, ще се сбъдне.

Тайнственото пълнолуние

Именно на пълнолуние се вярва, че енергията на луната най-силно влияе на хората. В древността точно тогава са се правили любовни магии. Днес се счита, че това е подходящ период за медитация, насочване към вътрешната сила и полагане на грижи преди всичко за себе си.

Според източните учители по пълнолуние всичко се изостря – и хубавото, но и лошото. Хората стават по-чувствителни, по-влюбени, но и по-обсебени, по-вманиачени, по-депресивни. Затова пълнолунието е особен период, в който ни съветват да не вземаме генерални решения и да не предприемаме нови начинания.

А днитe на намаляващата луна се определят като подходящи за прочистващи ритуали, за диети, за детоксикация. Смята се, че по време на пълнолуние и в първите няколко дни след това най-бързо се губят килограми.

Фазата е благоприятна и за пречистване в духовен смисъл – за хвърляне на ненужни вещи, за раздяла с отровни за нас хора, за отърсване от стари и тежки спомени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X