Напишете дума/думи за търсене

Нова мода при диетите - отслабване по двама

Семейното отслабване е тенденция, която се засилва в последните години, твърди водещият диетолог Ипократис Пападимитракос. Той споделя, че все по-често мъж и жена от една двойка си поръчват заедно хранителни режими, но предупреждава, че е добре да бъдат информирани за предизвикателствата, които могат да възникнат.

Дори и като двойка да сте единодушни по отношение на храненето и физическата активност, вие и партньорът ви може да се окажете по различно време в различни ситуации в процеса на отслабване. Това е изпитание за волята и за успеха на всеки един от вас.

Преди да решите да сваляте килограми заедно с партньора си, е важно да сте запознати с основните предизвикателства, които могат да възникнат по време на семейното отслабване. Ето ги и тях:

Мъжете и жените отслабват с различна скорост

Трябва да сте наясно, че мъжете и жените отслабват с различна бързина поради биологичните си различия.

Чисто физиологически на жената й е нужно малко повече време, за да се пребори с излишните килограми, отколкото на мъжа. Това в еднаква степен важи и за задържането на постигнатите килограми. При мъжете поддържането на теглото е по-лесно.

Тези разлики естествено са строго индивидуални и са само част от множеството фактори за успех.

Не сравнявайте постиженията си – подкрепяйте се

Ако сте решили да спазвате диета заедно с партньора ви, следващият път, когато се наредите пред кантара, не сравнявайте постиженията си.

Не забравяйте, че мъжете имат повече мускули, които спомагат за по-бързия им метаболизъм. Затова те могат да си позволят да похапват повече, дори и по време на режим.

В същото време отслабването при жените не винаги се отразява толкова бързо на кантара, както при мъжете. Когато губим тегло, част от него се състои от вода. Мъжете имат по-голяма концентрация на вода в телата си, затова те започват да свалят килограмите по-бързо от половинките си. Например, жените пред менопауза са по-склонни към големи колебания в килограмите, поради разликите в загубата и покачването на водата в организма им.

Опитайте да се подкрепяте един друг, без да правите сравнения. Не се разочаровайте от различията в прогреса ви, а поставете свои собствени цели и ги преследвайте. Взаимната подкрепа е това, което ще ви помогне да се справите с предизвикателството.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X