Напишете дума/думи за търсене

Привличане на пари по новолуние

Съществуват множество ритуали за привличане на пари, някои от тях са сложни и включват заклинания, молитви и изричане на мантри. Други пък са съвсем обикновени на пръв поглед и дори и да не вярваме в такива неща, нищо не пречи да ги опитаме.

Един от най-популярните обичаи е криенето на пари по време на новолуние. Състои се в това, когато започва новолуние, на три различни места в дома да скриете пари. Важното е също сумата да е такава, че да може да си позволите след това да я изхарчите цялата. Дори и да са само няколко лева, изпробвалите това поверие твърдят, че има ефект. Трябва да изберете и такова място, че да не бъдат намерени или случайно преместени, защото се вярва, че това не е на късмет.

Според поверието скритите пари трябва да престоят на местата точно три дни и на четвъртия да ги вземете и да ги изхарчите всичките. Много е важно да ги изхарчите само и единствено за себе си, а не за неща за дома или за някой друг. Според някои варианти на поверието е добре да изхарчите дори сума малко отгоре. Вярва се, че извършен на новолуние, този ритуал ще възвърне многократно средствата, и то дори още в рамките на същата луна. Прави се именно на новолуние, когато луната започва да расте, защото се смята, че тогава тя има магическата сила да увеличава.

Важно е обаче да се спазват няколко правила. Преди всичко парите да се скрият още в часа на започване на новолунието, за което ще ви е необходимо да се консултирате с точен календар за лунните цикли в конкретния период.

Веднъж скрити, парите не бива да бъдат взимани, местени и дори „наглеждани“. В никакъв случай не трябва да се изхарчат за нещо спешно, нито да се заменят след това с други. Освен това е задължително да бъдат изхарчени всичките предварително скрити пари още след изтичане на трите дни. В никакъв случай не ги забравяйте, защото се вярва, че така отправяте послание, че не се интересувате от средствата и те никога няма да се възвърнат.

Скептиците, разбира се, критикуват способа и твърдят, че ако всеки месец, вместо да криете и да харчите пари, просто ги оставяте в касичка, след около година наистина ще сте спестили средства. Но дори и да не вярвате в такъв ритуал, какво лошо има поне веднъж месечно да отделите средства, които да изхарчите само за себе си.

Според фън шуй пък може да привличате пари непрекъснато, стига да носите яркочервено портмоне. Смята се, че червеният цвят е цветът на изобилието и той е идеален за чанти, портфейли или кутии за съхраняване на банкноти и монети. Според китайската традиция мощен амулет за привличане на средства са и китайските монети И Чинг - кръгли с квадратна дупка в средата. Те символизират съюза на небето и Земята и затова се вярва, че носят изобилие. Вярва се, че нанизани на червена панделка или на конец и поставени в портмоне, чанта, сред работни книжа, счетоводни отчети или в джоб, осигуряват добри приходи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X