Напишете дума/думи за търсене

Д-р Атанас Михайлов: Ако искате да сте здрави, пийте сребърна вода

Септември и октомври са месеците, в които трябва да засилим имунитета си, за да се разболяваме по-рядко през зимата, или да караме по-леко сезонните вируси и настинки. Особено важно е да го направим за децата си. Разбира се, за предпочитане е да ползваме естествени средства от природата.

Накратко от д-р Михайлов

Известният хомеопат и лечител д-р Атанас Михайлов съветва най-късно през октомври да започнем да взимаме по една доза/туба Oscillococcinum седмично (в продължение на 3 седмици), а след това – по една доза на месец. Той твърди, че това е най-важната превенция. Според него е добре да допълним защитата с клеева тинктура: 1-3 пъти на ден по 30 капки за възрастни и 1-3 пъти по 1-2 капки на навършена годинка за деца. Например тригодишно дете трябва да пие 1-3 пъти на ден по 3-6 капки клеева тинктура, разредена с мляко, сок или вода. Взима се от октомври до март, а приемът се увеличава според месеците с повече разболявания.
Към клеевата тинктура можете да добавите ехинацея, съветва д-р Михайлов. Тя анестезира лигавиците, но се пие 6 седмици, след това се почива 20 дни.

Ежедневно и децата, и възрастните трябва да приемат пресни плодове и зеленчуци, както и сокове. Според известния хомеопат от голямо значение е морковеният сок, който съдържа каротен, който повишава локалния имунитет на лигавиците. Той не потвърждава твърденията, че някои съставки и витамини, които можем да приемем чрез самите продукти, са вредни заради това, че се произвеждат по химичетн път. И съветва да си купим допълнително каротен от аптеката (по 10 мл дневно), както и витамин С на прах 2-3 пъти по 1/4-1/2 чаена лъжица в сок, чай, дори супа.

Внимание
В някои случаи може да се получи алергична реакция от клеевата тинктура. Затова д-р Михайлов предупреждава да се започне с малки дози.

Малък съвет
Ако малчуганът не хареса вкуса на тинктурата, смесете я с обикновен сироп за кашлица за деца с приятен вкус. Ако малкото трябва да пие 5 капки, в 125 мл сироп (равно на 25 ч.л.) се слагат още толкова клеева тинктура и се дава 3 пъти на ден по 1 ч. л.

Сребърната вода

Среброто е било ползвано като лек още в Древен Китай и Гърция, където забелязали, че онези, които се хранят със сребърни прибори, се разболяват по-рядко. За полетите на совалката НАСА пък са били тествани 23 метода за пречистване на водата и в крайна сметка избират дезинфекцията със сребро. Как действа: още през 1893 г. откриват, че среброто убива бактериите със силата на мощен химичесдки дезифенктант, а в същото време е напълно безопасно за макроорганизма.

Д-р Михайлов съветва сребърната вода да се пие 1-3 пъти на ден по 1 ч.л. Безвкусна и безопасна е, така че е напълно подходяща и за децата. За най-малките, които посещават ясла и градина, се препоръчва почистване с отделни тампони, напоени със сребърна вода, на очичките и капване във всяка ноздра сутрин и вечер. Освен че ни предпазва от инфекции, сребърната вода има благотворно влияние върху жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб, кръвта, костите. На всичко отгоре родството й със среброто да не ви плаши – цената е изключително достъпна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X