Напишете дума/думи за търсене

Защо е по-добре да се отслабва през лятото

Лятото е изпълнено с много слънце, хубави емоции и...погрешни интерпретации относно летните хранителни режими. През този сезон сме настроени на вълна почивка и разпускане и грижите за здравето и фигурата остават на заден план.

Спокойни сме, че през лятото опасността от натрупане на килограми е малка. Все пак, хапваме основно плодове и зеленчуци, пием много течности и се движим повече. Това обаче не означава автоматично, че килограмите сами ще се топят, без да полагаме усилия…

Лятото много често е сезонът, който обърква плановете ни, защото излизаме от обичайното ежедневие и често му отпускаме края. Така, без да се усетим, залитаме към нередовно и некачествено хранене.

В следващите редове ще разберем как да спазваме диета през лятото и кои са предимствата на летния хранителен режим.

Обръщайте внимание колко често и с какво се храните

Погрешно е да се смята, че щом по време на лятото хапваме предимно плодове и зеленчуци и други леки храни, значи се храним правилно. Именно ограничените количества храна ,в комбинация с нередовното хранене, забавят обмяната на веществата. Тялото се опитва да работи по-икономично и в момента, в който му предложите повече храна от необходимото, то ще трупа запаси.

През летните месеци е много важно да не забравяме да обръщаме внимание на това колко често и с какво се храним. Вярно е, че графикът ни през този сезон се различава от стандартния, защото прекарваме повече време навън и ходим на почивки. Това ни кара да си мислим, че редовното и здравословно хранене е мисия невъзможна, но съвсем не е така.

Даже напротив. С подходящия за вас хранителен режим, здравословното отслабване през лятото и задържането на постигнатите килограми, може да се окаже много по-лесно отколкото очаквате.

Отслабването през лятото е по-лесно и има много предимства

Може да не ви се вярва, но спазването на диета през лятото е по-лесно и ефективно, в сравнение с останалите сезони.

- Ако спазвате специално изготвен за вас летен режим, ще знаете точно какво и кога да хапнете. Това ще ви спести време и усилия да мислите какво да си поръчате на плажа, за да не развалите фигурата си.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X