Напишете дума/думи за търсене

Диета 5:2 - отслабване на почивки

Методът на диетолога Майкъл Мосли, автор на системата 5:2, няма строги правила и стриктни забрани.

Според диетата 5:2, 5 дни в седмицата се храним по обичайния за нас начин, а останалите 2 дни сме на режим, според който не бива да приемаме повече от 500 ккал. Авторът на тази система за хранене в убеден, че благодарение на нея може да се сваля по 1 кг седмично, а ако включим и спорт, резултатът ще минус 3 кг за седмица.

Как да се храним през петте дни?

Системата за хранене има резултати, ако през петте дни поддържаме балансирано и здравословно меню, избягваме мазните и пържени храни, полуфабрикатите и вредните продукти, съдържащи консерванти и изкуствени съставки. От психологическа гледна точка спазването на диета е по-лесно, когато сме наясно, че няма строги забрани - това помага да се избегнат сривовете и последващото ги чувство за вина. Основното правило е осъзнатото хранене.

Как да се храним през останалите два дни?

Майкъл Мосли обяснява, че в останалите два дни калорийността на храната не бива да превишава 500 ккал (600 ккал за мъжете) - 200 ккал на закуска и по 150 ккал на обяд и на вечеря. В тези граници влиза омлет от две яйца със зеленчуци, салата, извара. Не е добра идея двата дни на строг режим да са един след друг - най-добре да се редуват през два дни, за да не се изтощи организмът.

Какви са ползите?

Освен отслабване, разтоварващите дни ще ни донесат подобряване мозъчната дейност, понижаване на риска от сърдечносъдови заболявания, баланс на нивото на кръвната захар.

За кого не е подходяща?

Диетата е категорично противопоказна за хората, които имат стомашни проблеми, гастрит, язва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X