Напишете дума/думи за търсене

Вегетарианската диета помага на сърдечното здраве

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети и тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

достатъчно питателност

добро сърдечно здраве (ако си направите правилен хранителен режим)

недостатъци

липсата на месо

може да е доста трудноемка

Тип: балансирана

Цел: Загуба на тегло, засилване на сърдечното здраве, превенция и контрол на диабета.

Твърдението: вегетарианският режим може да помогне за разделянето с няколко килограма и за предотвратяването на някои хронични заболявания.

Теорията: ще се радвате на изключително здравословна храна, меню, свободно от месо, което ще ви помогне да изглеждате във форма и ще намали риска от сърдечни заболявания и диабет.

Как работи

Повече от хората, предпочели тази диета, разбира се, загърбват приема на месо, риба и пилешко месо, но пък консумират изключително млечни продукти и яйца.

Ще отслабнете ли

Със сигурност. Вегетарианците приемат по-малко калории, по-леки са на тегло и имат по-нисък индекс на телесна маса от хората, които консумират месо. Ако ядете много плодове и зеленчуци и пълнозърнести храни, няма как да не се чувствате сити въпреки „калорийния дефицит.

Съществуват ли рискове за здравето?

Не, разбира се, ако изготвите достатъчно здравословен режим на хранене. Имайте предвид, че пържените картофи и донатите се броят за вегетарианска храна. Вегетарианските диети намаляват холестерол, регулират кръвното налягане и намаляват риска от сърдечни заболявания. Освен това са достатъчно добри за превенция срещу диабет и за контрол на тази болест.

Лесна ли е за спазване

Ако не можете без месо, по-добре не се захващайте. Освен това никой не ви кара да загърбвате сладоледа. Трябва да сте наясно обаче, че този тип диети изискват много внимателно планиране, особено ако се впускате в дебрите на вегетарианството за пръв път.

Ситост

Успеете ли да измислите здравословен режим на хранене, в който преобладават пълни с фибри зеленчуци и плодове и пълнозърнести храни, със сигурност няма да виете от глад.

Скъпа ли е

По средата на финансовата стълбица е. Но със сигурност не е по-скъпа диета от тези, в които има и месо. Освен това, ако изберете в този режим да има повече яйца и бобови растения, то няма да ви натежи на джоба.


Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги подръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X