Напишете дума/думи за търсене

Симптоми, които сигнализират за гастрит

Половината от световното население страда от гастрит. И тези впечатляваща информация е разбираема, като се има предвид, че много хора имат в телата си бактерии, които могат да причинят гастрит. Това заболяване не е толкова просто, колкото изглежда, и изисква специално лечение. Затова е важно да знаем как да открием заболяването и да разпознаем симптомите му възможно най-скоро.

- Подуване на корема и оригване

- Болка в горната част на корема

- Изтръпващо или парещо усещане в стомаха

- Гадене и повръщане (може да е с кръв)

- Необяснима загуба на тегло

- Загуба на апетит

- Бързо засищане

- Припадък и замаяност

- Учестено сърцебиене

- Задух

- Прекомерно изпотяване

- Черни изпражнения

Какво трябва да правите, ако усетите някои от тези симптоми?

Задължително трябва да промените начина си на хранене.

При гастрит е важно да спазвате диета, а почивките между храненията не бива да бъдат прекалено дълги. Подправките, пикантните храни, содата, алкохолът и тютюнопушенето трябва да бъдат елиминирани. Храната трябва да е топла, не гореща, а също така да бъде лесна за преживяване или пюрирана, така че да не дразни стомаха. Не яжте пържени или пушени ястия, опитайте вместо това варена и приготвена на пара храна.

Дори и да сте имали някои от горните симптоми вчера, а днес те вече да са изчезнали и се чувствате много по-добре, отидете на лекар. Той може да ви назначи гастроскопия, което е най-точният начин за диагностициране на стомаха.

При гастрит е необходимо да се приемат специални лекарства, които намаляват киселинността и обвиват стените на стомаха. Като се има предвид, че гастритът може да бъде причинен от бактерия, антибиотиците също са опция, но задължително се консултирайте с лекар, за да ви назначи правилното лечение.

любопитно

При гастрит често се наблюдава бяло-сиво или тъмносиво покритие на езика. Всичко зависи от степента на развитие на заболяването. Може да я проверите с помощта на лъжица, с която да изстържете горния пласт на езика и да проверите цвета му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X