Напишете дума/думи за търсене

Диетата Бигест лузър вкарва в норми холестерола и талията

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети и тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

солидна питателност

няма забранени храни

недостатъци

доста трудоемка

неособено евтина

Тип: балансирана

Цел: загуба на тегло, превенция срещу някои болести

Твърдението: Шест седмици на здравословна храна и редовни упражнения не само че са добър старт по пътя на загубата на тегло, но може да предотврати и появата на диабет. Да намали риска от рак, деменция и Алцхаймер. Освен това подобрява сърдечното здраве и засилва имунната система.

Теорията: Ние ядем много повече вредни храни, отколкото полезни. Да не говорим, че прекарваме доста време от деня си седнали. За да бъдем по-здрави и по-леки, създателите на този хранителен режим препоръчват консумиране на плодове, зеленчуци, месни протеини, пълнозърнести храни, ограничаване на порциите, водене на хранителен дневник и никакво лежане на дивана в хола.

Как работи

Базира се изцяло на консумирането на плодове, зеленчуци, месни протеини, пълнозърнести храни, като препоръчва ограничаването на мазнини и захар. Упражненията са жизненоважна част от тази програма.

Препоръчва се допълнителен прием на мултивитамини, калций, витамин D, омега-3 мастни киселини.

Ще отслабнете ли

Със сигурност, имайки предвид двете основни тактики на тази диета – ограничаване на калориите и упражнения. Трябва обаче да се спазват доста стриктно.

Съществуват ли рискове за здравето

Бигест лузър е добра за сърдечното здраве. Намалява нивото на лошия холестерол, кръвното налягане, триглицеридите и увеличава добрия холестерол.

Лесна ли е за спазване

Тъй като този хранителен режим не изисква тотална забрана на отделните хранителни групи, не би трябвало да е проблем нейното спазване.

Ситост

Консумирането на храни, пълни с фибри и протеини, през няколко часа ще държат глада под контрол.

Скъпа ли е

Зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни и рибата са сравнително достъпни продукти, макар че някои видове не са особено евтини.

За още срещи с любими кулинарни блогъри, вкусни предложения, интервюта със специалисти по здравословно хранене, диети и пракнични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X