Напишете дума/думи за търсене

8 ефективни начина за отслабване след 40

Метаболизмът ни се забавя с около 5% всяко следващо десетилетие след навършване на 40-годишна възраст. Това означава, че средно жените трябва да намалят приема на калории със 100 дневно, за да останат в една и съща форма.

Има обаче и други по-лесни и дори изненадващи начини за изгаряне на тези калории.

Събрахме 8 ефективни начина, с които да останем слаби след 40 години.

1. Правете прави упражнения

Със забавянето на метаболизма е важно не само да правите ежедневните 30 минути кардио упражнения, но и да включите лицеви опори, коремни преси и други по-силови упражнения за поддържане на здравословна мускулна маса и изгаряне на още повече калории.

Най-малко 10 000 стъпки на ден също е чудесен начин за подпомагане на вашия метаболизъм, поддържане на форма и добър тонус.

2. Задайте реалистични цели

Без значение колко привлекателно е да загубите половината от теглото си за една седмица с „магическа“ диета, хапче, колан за отслабване, това е нереалистично. Дори и да ви се случи нещо подобно, това би нанесло повече вреда, отколкото полза за вашето тяло.

Ето защо трябва да се стремите да отслабвате до 1 кг седмично, за да си спестите физически и емоционален стрес, свързан със загубата на твърде много тегло за твърде кратко време

3. Приемайте витамини

Нашето тяло има различни нужди за различни периоди от живота ни. За жените над 40 години е от съществено значение да включат в диетата си калций, витамин В12, калий, магнезий, витамин D, Омега-3 и пробиотици.

Калият може да бъде намерен в авокадото, сушените кайсии, в бананите.

Калций може да бъде извлечен от бадеми и кисело мляко, а необходимата доза витамин D може да си доставяте от слънцето. Не забравяйте обаче слънцезащитните продукти.

4. Изгответе график

Яденето редовно, но често, трябва да се превърне в приоритет. Пропускането на ястия бърка метаболизма. Тялото получава сигнал за съхранение на калории.

Добрата закуска е от решаващо значение, забравете за късните вечери.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X