Напишете дума/думи за търсене

8 ефективни начина за отслабване след 40

5. Спете достатъчно

Сънят за красота не е добър само за кожата ви - тя също помага на тялото ви да остане по-здравословно и по-слабо. Лишаването от сън насърчава мозъка да взима лоши решения (да похапвате вредни храни, да пропускате тренировки). Плюс това заблуждава глада и хормоните грелин и лептин, отговарящи за него. А това в крайна сметка ще доведе до преяждане, за което дори няма да разберете.

6. Забравете за топлото

По-ниските температури ни помагат да изгаряме мазнини дори докато спим, защото тялото ни трябва да работи по-усилено, за да остане топло.

При хората има 2 вида мазнини: лошата бяла и добрата кафява.

Кафявата мазнина е отговорна за изгарянето на калории и генерирането на топлина. Когато нашите домове се затоплят, активността на кафявата ни мазнина е суперзанижена.

Учените съветват температурата на дома да не е повече от 19?.

7. Пийте достатъчно вода

Ако сте склонни към подуване, не правете грешката да намалявате приема на вода. Напротив, пиенето на достатъчно вода наистина ще ви помогне да се справите с този проблем, като по този начин ще увеличите количеството калории, които изгаряте.

Водата също така помага на тялото да изхвърли токсините. Пиенето на чаша вода преди хранене намалява апетита и броя на калориите.

Пиенето на студена вода ще ви помогне да изгаряте допълнителни калории, тъй като тялото ви ще използва енергия, за да го загрее.

8. Не забравяйте за профилактичните прегледи

Когато сте над 40 години, а не отслабвате въпреки всички усилия, това означава, че черният дроб се нуждае от детоксикация или че трябва да се погрижите за щитовидната жлеза.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X