Напишете дума/думи за търсене

Нова протеинова диета за отслабване

Преди доста време протеиновата диета на прочутия Пиер Дюкан беше обявена за опасна за здравето, макар че мнозина успяваха да свалят ненужните килограми с нея. Съвсем скоро обаче стана ясно, че е открит безопасен вариант, който не само спомага за отслабване, но и пречиства организма от токсини.

Авторка на новата протеинова диета е руската диетоложка Патриция Мазурова, според която главен компонент във всеки хранителен режим трябва да са мотивацията и индивидуалността. Това са основните фактори, от които зависи отслабването.

Проблемът с диетата на Дюкан е, че консумацията на протеини в толкова голямо количество вреди на здравето: води до проблеми с бъбреците, черния дроб, сърдечносъдовата система, повишава нивото на холестерола, повишава риска от остеопороза. Причината е отсъствието на фибри в менюто на класическата диета на Дюкан, както и на общия дисбаланс на полезните вещества. В крайна сметка д-р Дюкан е лишен по съдебен път от правото да има лекарска практика.

В отговор на този нездравословен вариант се появява диетата ОКСИ, която освен отслабване цели и почистване на организма от токсините и вредните продукти от обмяната на веществата. Така се избягват страничните ефекти като главоболие, умора, проблеми с бъбреците и черния дроб.

Диетата се състои от пет етапа. Първият е детоксикиращ – организмът се подготвя за режима с по-ниско калорични ястия. През следващите три седмици се минава през следните етапи: топене на мазнини (интензивно понижаване на теглото), прогрес (все още губим излишни килограми, но закрепваме ефекта), баланс – въвеждаме нови продукти в менюто и фиксираме резултата. Заключителният етап е фазата на стабилизация, посредством която избягваме йо-йо ефекта. На този етап организмът постепенно привиква към увеличаване на калориите в менюто, без да трупа излишни килограми.

Тайната

Една от главните тайни на диетата е включването на боровинки в менюто. Препоръчва се консумацията на шейк, който представлява микс от боровинки и фибри. Боровинките са важен компонент, тъй като са богат източник на антиоксиданти. Именно благодарение на добавянето на боровинки към протеиновото меню се избягват многобройните странични ефекти на диетата на Дюкан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X