Напишете дума/думи за търсене

Ако вашият мъж прави това, значи ви манипулира

Страшното е, че вероятно дори не знаете, че се случва.

Най-лошата част от манипулирането в една връзка е, че доста често не забелязваме признаците на манипулация. Манипулаторите изопачават вашите мисли, действия, желания в нещо, което по-добре подхожда на начина, по който те виждат света, и ви оформят като някого, който да служи на техните собствени цели.

Зловещо, нали?
Ето 5 признака на манипулация, за които трябва да сте нащрек.

1. Кара ви да се чувствате виновни за всичко
Манипулацията винаги започва с вина. Ако той може да ви убеди да се чувствате виновни за действията си (дори когато не сте направили нищо лошо), тогава мъжът до вас знае, че ще бъдете по-готови да направите това, което ви каже.
Манипулаторите също се опитват да ви накарат да повярвате, че правят всичко от любов към вас, така че ще бъдете по-склонни да оставите настрана това, което искате, за да чувствате, че и вие „го обичате също толкова много“. Това е игра с болен ум.

2. Той проектира несигурността си върху вас
Манипулаторите често прехвърлят собствената си несигурност върху жертвите си в опит да контролират реакциите спрямо него. „В миналото съм бил лъган и затова не искам да имаш приятели от мъжки пол”, "Съжалявам, че постъпих по този начин, но просто съм толкова уплашен, че ще ме напуснеш!" и прочее са извинения, които често се използват от манипулаторите, когато посочите недостатъци в неговите действия. Целта им е да премахнат фокуса на притесненията си и да ви засмучат обратно в пъклените си планове.
Има фина граница между това да си внимателен към чувствата си и да бъдеш манипулиран да чувстваш това, което отсрещният иска.

3. Той ви кара да се съмнявате в себе си
Искате ли да знаете защо е толкова лесно да бъдете манипулирани? Защото той ви заблуждава до степен, в която вече не се доверявате на себе си. Манипулаторите използват вашите несигурности срещу вас. Те постоянно посочват какво правите „грешно“ и как биха могли да го направят по-добре.
Посочват слабостите ви, след това ви показват, че с тяхна помощ можете да се справите по-добре, да бъдете по-добри. Бавно ви убеждават, че ви мислят най-доброто, но в действителност не го правят. Те имат предвид най-добрите си техни интереси.

4. Той ви държи отговорен за собствените си емоции

Манипулаторите прекарват доста време, карайки ви да се чувствате така, сякаш не може да мислите сами, но когато им отърва, ви обвинява за всичките си емоции и искат да поемете отговорност за тях. Ако им е тъжно, ще обявят, че вие сте ги накарали да се чувстват така. Ако са ядосани, то е отново заради вас и нередните нещо, които сте сътворили.

5. Той ви кара да вярвате, че искате това, което той иска
Ако една двойка иска да има успешна връзка, то е наясно, че и двамата трябва да правят компромиси. Но когато трябва да загърбите изцяло това, което искате и от което имате нужда, за да умилостивите партньора си, тогава със сигурност има нещо дълбоко сбъркано в отношенията.
Ако започнете да осъзнавате, че нуждите на другия се задоволяват далеч по-често, отколкото вашите, може да сте обвързани с манипулатор.

Правите ли това, което той иска, от чувство за вина или защото ви е накарал да се чувствате отговорни за начина, по който той се чувства? Отказали ли сте се от това, което искате, защото той ви е накарал да повярвате, че трябва да желаете нещо друго? Ако сте отговорили с „да“ на някой от тези въпроси, може да искате да преразгледате връзката си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X