Напишете дума/думи за търсене

Защо някои мъже малтретират жените, които обичат

Вината не е твоя. И той няма да се промени.

Мъжете, които нараняват половинките си рядко го правят само веднъж. Така че, ако сте във връзка с мерзавец, който ви е бутнал, ударил или шамаросал веднъж, приемете го като предупредителен знак. Може да очаквате от него да го прави отново и отново.

Защо мъжете малтретират жените? Отговорът е малко сложен.
Опитвайки се да разберем домашното насилие и токсичните взаимоотношения, събрахме всичко, което трябва да знаете за побойниците, цитирайки експертите по този проблем Даян Акард, психолог в борда на Break the Cycle (организация, специализирана в лечението на домашно насилие), и Кандис Хопкинс - директор на Love is Respect (Американската национална линия за помощ за злоупотреби с тийнейджъри).

1. Насилниците имат интензивна нужда да контролират жените, които обичат
Най-голямата погрешна представа за тези момчета е, че те имат проблеми с „управлението на гнева“. Това не е вярно.
Те не избухват на работното място или на опашката в супермаркета, а изпитват прекомерна необходимост да контролират любимия си човек - как се облича, къде отива и с кого говори.
Ето защо преди да започнат да използват физическо насилие, за да осъществяват контрол, те непрекъснато се обаждат по телефона и изпращат текстови съобщения на половинката си, за да знаят точно какво прави тя по всяко време.

2. Насилниците са вманиачени по жените до тях
Те нерядко са натрапчиво влюбени в своите приятелки или съпруги, което ги прави още по-ревниви и контролиращи - просто не знаят правилния начин да го изразят. Най-вероятно са израснали в дом, където е имало насилие.

3. Насилниците обвиняват приятелките си, че са били принудени да упражнят насилие
Насилникът ще каже на себе си и на любимата си, че тя е провокирала побоя, като е погледнала чужд мъж, облякла е твърде къса пола или не почиства кухнята достатъчно добре.

4. Жените обвиняват себе си, че са провокирали партньорите си
Насилниците им промиват мозъците толкова качествено, че жертвите започват да вярват, че са направили нещо нередно.

5. Когато насилниците се извинят, това е друга форма на контролиране
Мъжете, които малтретират с жените, могат да изпитват драматични угризения - плачат, молят за прошка и обещават, че никога повече няма да вдигнат ръка. Цветята и подаръците са типични за тях. Извиненията могат да изглеждат толкова истински, че малтретирана жена отново е примамена във връзката.

6. Мъжете, които насилват, са несигурни и имат лош контрол над импулсите си
Те могат да изглеждат напълно нормално и стабилни на моменти.
Страхът да не загубят жената до тях или да не могат да я контролират, води до интензивните изблици на ярост и насилие.

7. Когато малтретират, те вярват, че имат правото да го правят
Те смятат, че имат право да използват каквито и да е необходими средства, за да поемат контрола над ситуацията. Ако пристигне полиция на вашия адрес, те не се срамуват от поведението си, а ще се оправдаят с това, че сте си "го заслужили, защото сте се държали като уличница".

8. Ако мъжът, с когото сте, ви малтретира, е малко вероятно той да бъде излекуван
Повечето насилници не получават необходимото лечение, за да спрат с побоищата и другите форми на манипулация. Те не искат помощ, защото вярват, че са в правото си да раздават „правосъдие”.

Помнете, че е твърде вероятно побоищата да ескалират с времето. Потърсете помощ от близките си приятели, семейството или организация за домашно насилие и направете план за напускането на това нищожество възможно най-скоро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X