Напишете дума/думи за търсене

6 неща, за които трябва да забравим, когато половинката нехае

Ако се чувствате самотни или пренебрегвани от партньора си, може да изпаднете в нужда от прекомерно показване на обич или може да се оттеглите в себе си и дори да действате по пасивно-агресивни начини.

Какво НЕ трябва да правите, когато се почувствате пренебрегвани от половинката си?

1. Да обвинявате
Ако обвинявате партньора си в нещо, тогава не сте отворени да чуете неговата гледна точка. Освен ако нямате неоспорими доказателства, че той нарушава уговорките ви, лъже ви или изневерява, има вероятност обвиненията ви да го тласнат към изхода на връзката.

2. Да правите заключения
Може да ви се струва, че сте пределно наясно какво отнема партньора ви от вас, но е твърде вероятно да грешите или не сте запознати с цялата история.

3. Да игнорирате важна информация
Ако има противоречия с това, което казва вашият партньор, обърнете внимание на всеки детайл, който ви е известен.

4. Да сте отбранителни
Колкото и да сте наранени и ядосани, не се защитавайте. Това, че се нуждаете от внимание, че хленчите или се опитвате да оправдаете щенията си, няма да приближи партньора по-близо до вас.

5. Да се правите на жертва
Действията на любимия може да ви карат да се чувствате отхвърлени. Опитайте се да не играете ролята на жертвата.

6. Да поставяте искания
Това е вид манипулация, от която не печели нито една връзка. Поставете си граници. Излагайте само конкретните нужди и условия, които имате.

За щастие има здравословни начини, по които може да изразите своите потребности.

Какво да правите, когато се чувствате неглижирани от партньора си?

1. Продължавайте да се връщате към фактите
Разграничете това, което знаете, че е вярно, от това, за което просто гадаете. Това може да ви помогне да решите какви действия биха ви свързали отново с партньора.

2. Отговорете първо на собствените си нужди
Ето капана, в който попадат много хора във взаимоотношенията. Те очакват от половинката си, за да ги „накара“ да се чувстват обичани, специални, привлекателни и успешни. Не забравяйте, че не е работа само на вашия партньор да се грижи за вашето добруване.

Със сигурност няма нищо лошо в това да помолите партньора си за прегръдка или някаква друга конкретна молба за подкрепа, но не очаквайте той или тя да ви накара да се почувствате по определен начин.
Когато правите всичко възможно, за да задоволите първо собствените си нужди, тогава може да говорите с половинката си за неговото или нейното поведение, заради което се чувствате пренебрегнати.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X