Напишете дума/думи за търсене

Раирани стени – ще харесате резултатите

С раираните стени ще постигнете интериорен имидж, който има силно визуално въздействие. Те могат да ви помогнат да оживите декора във вашите всекидневни, спални и т.н.

Раираните стени имат огромно визуално въздействие, заради това ще трябва да помислите как ще се слеят с останалата част от стаята. Понякога стената да бъде чиста от картини, снимки или плакати е по-добрият вариант.

От друга страна, трябва да знаете кой вид райе ще изглежда най-добре във вашия дом. Райетата могат да бъдат с различна ширина и цветови комбинации.

За да не изглежда крайният резултат твърде натоварен, страхотна възможност е да оставите стените едноцветни, докато боядисате само една с ивици. По този начин общият резултат ще бъде по-балансиран. Трябва също да избягвате да използвате други модели в същата стая, защото те ще се сблъскат.

Стени с вертикални ивици
Вертикалните ивици са чудесен начин да направите стаите да изглеждат по-големи, защото добавят височина. Ефектът е идеален за малки пространства.

За раирани стени имате две възможности: тапет или боя.
Ако ще рисувате ивиците сами, изберете стена и я боядисайте в цвят, който е по-светъл от цвета, който искате за ивиците. Когато стената изсъхне, използвайте маскиращи ленти, за да покриете зоните, които искате да запазите в светъл цвят. След това оцветете отворените пространства в другия цвят.

Що се отнася до ширината на ивиците, боядисайте ги по ваше усмотрение. Но не забравяйте, че колкото по-тънки са ивиците, толкова по-стилизирани ще бъдат резултатите.

Може също да смесвате и комбинирате различни ширини, като играете и с цветовете. Една идея е да направите едноцветни комплекти с вашите райета. Трябва да помислите и за текущия декор в стаята. Това може да включва вашите мебели или цветовете на всичките ви аксесоари от декоративните възглавници, вази и покривала за дивани до килими.
Освен това раираните стени също ще ви помогнат да създадете по-силно усещане за организираност в стаята. Особено ако ги разпределите равномерно и боядисате всички в еднаква ширина.

Стени с хоризонтални ивици
От друга страна, хоризонталните ивици съкращават пространствата. Следователно ги препоръчваме само за по-големи или по-високи стаи, защото ще противодействат на ефекта. Тези пространства, въпреки ивиците, пак ще изглеждат големи.
Въпреки това, ако използвате наистина дебели ивици в светли цветове, може също така да създадете повече визуално пространство в допълнение към повече дълбочина.

За тези видове ивици трябва да използвате само два цвята, като ги редувате. Ако е възможно, опитайте да използвате бяло за един от тях или друг много светъл цвят. Ако обаче искате да използвате по-смели или по-тъмни цветове, трябва да използвате по-тънки ивици.

Може също така да стилизирате хоризонтални ивици, стига да го правите внимателно. Планирайте ивиците си с оглед на психологията на цветовете, за да създадете балансиран, хармоничен краен резултат, който ще ви накара да се чувствате комфортно в стаята.

Както споменахме по-рано в статията, ако използвате ивици на стената, трябва да избягвате да ги използвате за декориращи аксесоари или мебели в същата стая. Ако го направите обаче, опитайте се да запазите ивиците с еднаква ширина и цвят. Те са по-подходящи върху малки детайли – декоративните възглавници ще работят по-добре от килимите или завесите, които имат по-голямо визуално въздействие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X