Напишете дума/думи за търсене

Помощ от природата при сенна хрема и алергичен конюнктивит! Възможно ли е?

По данни на Световната здравна организация алергиите заемат трето място по честота след сърдечносъдовите заболявания и онкологичните заболявания като очакванията са, че съвсем скоро те ще станат водещи. Около 20% от българите страдат от сенна хрема, а в световен мащаб хората засегнати от нея са над 1 милиард души. Прогнозите сочат, че през 2050 г. всеки втори жител на Земята ще бъде застигнат от поне едно алергично заболяване.

Какво представлява алергията?

Алергията е реакция на тялото, предизвикана от свръхчувствителност към някакъв причинител. Всъщност проблемът идва от лъжливото алармиране на имунната система. При нормално функциониране имунната система може да разпознава и отстранява вредните причинители. Тя лесно може да различи безвредните за организма вещества от вредните. При хората с алергия имунната система погрешно идентифицира безвредно вещество като заплаха, запознава с него В-клетките и ги “обучава” да образуват антитела, които увреждат собствените тъкани. Това е първо познанство с алергена – било то прашец, храна или лекарство, към което се развива алергия. Нарича се сенсибилация, тоест промяна на чувствителността на тялото към конкретно вещество. Всички последващи контакти водят до изявени възпалителни реакции в тялото. Следователно алергията, което е нежелан, аномален имунен отговор на безвредно за други хора вещество, наричано алерген. Алергиите атакуват все повече хора, дори те досега никога през живота си да не са проявявали симптоми и да не носят наследствена обремененост.

Кои са причинителите на алергии?

Причинителите на алергии могат да бъдат разнообразни, но първенството сред тях държи поленовата алергия, характерна за пролетта и лятото, която се предизвиква основно от цъфтежа на осила Амброзия /Ambrosia elatior/. Прашецът на амброзията може да се разпространи от вятъра на стотици километри и е честа причина за респираторни алергични реакции. Поленова алергия може да бъде причинена също от цъфтежа на върбите, тополите, тревата и глухарчетата, липите, житните растения и други. Клиничните прояви на алергии към цветен прашец от плевели са алергичен ринит, алергичен конюнктивит или бронхиална астма. Най-честата проява на алергия, особено на поленовата или праховата, е сенната хрема като част от алергичния ринит. Проявява се с често кихане, запушване на носа и воднист обилен секрет, кашлица, задух или бронхоспазъм. Сенната хрема може да се появи на всяка възраст, но обикновено възниква между 8-20-годишна възраст и рядко след 40-годишна възраст.

Алергичният конюнктивит често съпътства сезонния алергичен ринит. Той се изразява в зачервяване, парене и сърбеж в очите, подуване на клепачите и сълзене. Други признаци на алергична реакция са появата на обрив по тялото или ушна инфекция. Алергичните реакции може да атакуват детето ви или вас още този сезон, затова трябва да сте особено внимателни за симптомите, още повече ако детето ви е на възраст между 2 и 5 години. За разлика от хранителните, сезонните алергии обикновено не се изявяват при кърмачета и малки деца до 2-годишна възраст.

Помощ от природата при сенна хрема и алергичен конюнктивит. Възможно ли е?

Потърсихме за мнение д-р Анелия Апостолова – специалист по очни болести, ДКЦ- 2, гр. София, която ще ни разкаже повече за алергичния конюнктивит и ще даде отговор на въпроса.

 

Очите ни непрекъснато са подложени на различни фактори на въздействие, които дразнят. На първо място това е слънцето, което се смята за най-чест и основен фактор за появата на алергичните конюнктивити. Също така полените, летящи във въздуха при цъфтежа на различни растения. Алергичният конюнктивит се проявява по-често при децата и обикновено е придружен с други алергични състояния като например сенна хрема, характерна за пролетта. Той може да се проявява и през другите сезони, тъй като целогодишно има дразнители или алергени, които могат да го предизвикат. Това са например животинските косми или акарите в праха, които са около нас независимо от сезона. За алергичния конюнктивит е характерно, че засяга едновременно и двете очи. Той трябва да се лекува навреме и по подходящ начин, защото в противен случай засегнатата очна лигавица става много по-податлива на вирусни и бактериални конюнктивити.

През пролетта и лятото, вследствие на повишеното слънчево греене и множеството зелени и цъфтящи растения, се активират неинфекциозните конюнктивити, а именно алергичните. Сезонният алергичен конюнктивит се обостря през пролетта и се активира до края на лятото, а целогодишният има множество моменти на изява и стихване. Характеризира се със сърбеж и наличие на фоликули и папили. Острият алергичен конюнктивит протича с обилно сълзотечение, сърбеж, зачервяване, светлобоязън, оток на конюнктивата. Обикновено той засяга и двете очи. Едновременно с конюнктивита често възниква и ринит с кихане и кашляне. А в над 95% от случаите алергичните конюнктивити са свързани и с други алергични оплаквания и заболявания като атопия, екзема, астма, сенна хрема, обриви.

Диагностицирането на алергичният конюнктивит е редно да се извърши от офталмолог, тъй като при самолечение или неправилно лечение алергичната реакция може да се влоши. За да бъде лечението адекватно, от изключителна важност е да се установи точният алерген, причиняващ реакция на непоносимост, и максимално да се елиминира възможността за контакт с него. При наличие на алергичен конюнктивит аз препоръчвам употребата на Лакримила. Това e фитопродукт, който облекчава раздразненията в очите и прояснява зрението.

Лакримила спомага за намаляване на пристъпите на алергични реакции и подпомага останалите противоалергични средства, които се предписват, за да подейства за цялостното отстраняване на проблема. Продуктът е много подходящ при алергичен конюнктивит, защото отмива алергените и успокоява дразненето в очите. Билковата комбинация дава възможност на окото да се справи с лекота. Освен това факт е, че все повече хора вече предпочитат да лекуват очите с хомеопатия, особено когато се отнася за деца.

Уникалното на Лакримила е в състава. Няма друг такъв продукт, който да представлява комбинация от дестилираните води на пет вида билки, без съдържание на никакви консерванти. Напълно чист, естествен продукт, събрал в себе си полезното действие на природата! Съдържа дестилирани води от билките очанка, дива бяла тиква, арника, лайка и седефче, които оказват изключително благоприятно въздействие върху очите. Освен тези пет дестилирани води в състава на капките за очи Лакримила се включват още натриев хлорид и натриев дехидрогенфосфат, които имат за цел в тази комбинация да спомогнат за възстановяване и стабилизиране на pH. Другото, което си струва да се подчертае, е, че Лакримила е в монодози, а това е от съществено значение, тъй като по този начин капките са изключително практични и могат да се поставят навсякъде и по всяко време. Няма ограничение за възрастта, в която могат да се прилагат. За бебета навършили 6-месечна възраст и деца до 3 години допустимата дневна доза е по една капка във всяко едно око. За останалите: по 1-2 капки във всяко око, 2 или 3 пъти на ден.

Лакримила са подходящи на практика за всички. Те се препоръчват при работата с компютър и други светлинни източници, които дразнят очите, при преумора, дразнене или зачервяване. Когато са налице симптоми като сълзене, парене, сухота в очите или пък попадане на чуждо тяло в окото. Подходящи са също и за профилактика на очите. Продуктът спомага за прибиране на отока на клепачите, намалява сенките под очите и сутрешния дискомфорт, който хората, работещи активно с очите си, имат.

Лакримила е подходяща и за хора, които плуват в басейни и развиват ринит и конюнктивит. Подходящи са и за хора, които натоварват очите си. Лакримила може да се поставя неограничено, а действието е веднага след поставянето му, за разлика от капките тип ”изкуствена сълза”, колкото и да са добри, имат ограничение в броя на поставянето им. С Лакримила дразненето се облекчава моментално и при всеки последващ дискомфорт могат отново да се поставят. Подходящи са също за хора, които носят контактни лещи, и могат да се прилагат непрекъснато -толкова, колкото е необходимо.

Купи онлайн капки за очи Лакримила – ТУК!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X