Напишете дума/думи за търсене

7 начина, по които полиаморията наистина може да спаси връзката

Една връзка се смята за отворена, когато двама души са заедно, но са съгласни да се виждат и с други хора. Известна е още като немоногамна връзка или полиамория. При отворени връзки плътската интимност може да бъде с един или повече хора. Отворените взаимоотношения могат да бъдат разделени на три общи категории.

1. Връзки с много любовници: и двамата партньори не са моногамни
2. Хибридни връзки: единият партньор е моногамен, а другият не е моногамен
3. Суинг: двойка в обвързана връзка прави секс като социална дейност или за развлечение

По какъв начин полиаморията може да спаси връзката?

1. Има разнообразен секс
Колкото и да обичате партньора си, може да имате нужда от някой друг, за да пораздвижи малко плътските неща. Може би искате да опитате нещо различно, което половинката ви не харесва. Човекът до вас може да има различни сексуални предпочитания, които не съвпадат непременно с вашите, но може да ги изследвате с други хора.

2. Имате свобода
Отворените взаимоотношения ви дават свободата да бъдете с други хора, които ви привличат. Премахва разочарованието от чувството за вина и ви позволява да изследвате своята сексуалност.

3. Лежерна е
Ако искате да имате постоянна връзка, но се страхувате от обвързване, отворената връзка може да ви даде идеалното решение.

4. Вие контролирате сексуалното си удовлетворение
Ако вие и вашият партньор имате различни сексуални желания, може да потърсите друг човек, който ще може да ви задоволи. Това се отнася и за хора във връзка от разстояние.

5. Вие и вашият партньор може да разрешите различията
Отворените взаимоотношения са чудесни за разрешаване на различия. Сексът с различни хора може да ви даде нова перспектива на основната ви връзка.

6. Създава предизвикателство
Връзките се нуждаят от предизвикателства. Изправянето пред предизвикателството на привързаността или чувството за притежание може да помогне на партньорите да работят върху проблемите в романтичните си отношения.

7. Срещате съмишленици
Отворете възможностите за среща с нови хора със сходни интереси и идеи, които също могат да допринесат за усещането ви за интимна връзка.

Отворените взаимоотношения са страхотни и имат потенциала да решат многобройни предизвикателства, пред които е изправена една двойка, и ви позволяват да изследвате други форми на интимност. Когато партньор във връзка влезе в сексуални отношения с различни хора, той научава повече за своята сексуалност и предпочитания.

Научаването за себе си ви показва какво искате и води до по-добър секс. Получаването на съвети от различни сексуални партньори също ще подобри представянето. Друг начин, по който отворените връзки водят до страхотен секс, е когато партньорът избере това статукво поради разлики в сексуалното желание. Хората в открита връзка могат да намерят секса за по-приятен.

Отворената връзка ви помага да оцените партньора и укрепва връзката, а много двойки дори се присъединяват заедно към уебсайтове за запознанства за отворена връзка като знак на доверие един на друг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X