Напишете дума/думи за търсене

Домашна козметика за тяло (+рецепти)

Няма значение дали иде празник или не, понякога ни се ще да направим подарък без повод най-близките си приятелки. Често обаче финансовите дела са тези, които ни възпират от желанието си да бъдем щедри и да зарадваме любимите си хора с набелязаните от нас дарове. Предлагаме ви няколко идеи за домашно приготвени подаръци, отговорни за добрия външен вид на дамите около вас. Няма значение на колко години е една жена, тя винаги използва ексфолиант или балсам за устни. А за тези, които се наслаждават на релакса, който им носи ваната, също имаме предложение.

Скраб на цитрусова основа

Ако кожата ви не се чувства достатъчно добре след ексфолиране с обичайните скрабове, тогава опитайте тази рецепта. Идеална е за овлажняването й. Освен това е ненадминат бюти подарък.

Смесете 1/2 ч.ч. смляна морска сол, 1/2 ч.ч. бадемово олио, 1/2 ч.л. лимонова кора, 1/2 ч.л. кора от лайм и 1/2 ч.л. кора от портокал или грейпфрут. Бъркайте, докато солта се разтопи. Сложете сместа в херметически буркан и я складирайте на сухо и тъмно място. За по-голям коледен дух, може да използвате червен или зелен буркан, завързан със златна панделка.

Ментов балсам за устни

За направата на качествен домашен балсам за устни особено важни са етеричните масла. Трябва ви и малко парченце от любимото ви червило и няколко различни кутийки, в които да складирате ръчно приготвената козметика.

Разтопете 3 ч.л. пчелен восък на водна баня и прибавете 5 ч.л. слънчогледово олио. Разбъркайте добре. Махнете от огъня, добавете 1 ч.л. мед и 6-7 капки етерично масло от грейпфрут, мента или лимон. Бъркайте старателно, за да не останат буци от меда. Добавете няколко стърготини от любимото си червило за цвят. Изсипете сместа в пластмасови кутийки, но ги затворете след 20 мин. Ако искате по-блестящ балсам за устни, използвайте съотношението 2 ч.л. пчелен восък към няколко капки етерично масло.

Снежни топки за вана

Ако сте любител на ваната, то със сигурност солите са особено важна част от вашия ритуал в банята. Предлагаме ви рецепта за собственоръчно направени „снежни топки” за вана.

Смесете 2 ч.ч. английска сол с 2 с.л. вода. С помощта на пипета добавете няколко капки етерично масло. Спрете, когато мирисът ви се стори достатъчно наситен. За да получите цвят, добавете капки оцветител за храна. Направете топчета и ги завийте стегнато с фолио. Наредете ги в легнали буркани, за да не се смачкат. Оставете ги да престоят през нощта. Махнете внимателно фолиото и ги върнете обратно в буркана за още 3 дни, за да изсъхнат достатъчно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X