Напишете дума/думи за търсене

Лимонов сладкиш с шамфъстък

Необходими продукти:

200 г брашно

50 г нишесте (с аромат на лимон)

125 г захар

10 г бакпулвер

2 яйца

125 г масло

1 лимон

шамфъстък на ситно

за глазурата:

200 г пудра захар

1-2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Фурната се загрява до 175 градуса. Лимоновата кора се настъргва и се изстисква сокът на лимона. От него се отделят 1-2 с.л. за глазурата. Смесват се брашното, нишестето и бакпулверът. Към тях се прибавят кората и сокът на лимона, мекото масло, захарта и яйцата. Всичко се разбива добре с миксер.

2. Форма за печене се намазнява и се поръсва с брашно. Пече се около 35-40 минути, до зачервяване и проба - суха клечка. Изважда се от фурната, изчаква се 10 минути да се охлади и се освобождава от формата. Още хладък се намазва със захарната лимонова глазура. Отгоре може да се поръси с лимонова кора, лимонови шайби, натрошен шамфъстък. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X