Напишете дума/думи за търсене

7 домашни козметики против бръчки

Всички знаем, че кожата е най-големият орган. Когато тя сияе, означава, че сме в добро състояние на тялото и духа. И въпреки това каквото и да правим, с напредване на възрастта се появяват издайническите бръчки на възрастта.

Правилното хранене, голямата активност, пиенето на повече вода, непушенето и добрият сън помагат за отлагането на тяхното появяване.

Как може да позабавим бръчките с натурални средства, направени от нас самите?

Нощен крем със зехтин

Излейте 2 ч.л. зехтин в купа и добавете 3 капсули витамин Е, разбъркайте добре и прибавете 1/2 ч.л. вазелин. Разтопете сместа на водна баня. Нанасяйте на врата и на деколтето преди лягане.

Цитрусова маска

Изстискайте 1 лимон и прибавете 2-3 с.л. мед. Разбъркайте добре и нанесете върху лицето, оставете да изсъхне. След това изплакнете с хладка вода. Правете процедурата веднъж в седмицата.

Маска от белтъци

Разбийте белтъци на пяна. С върха на пръстите нанесете от сместа върху лицето и върху зоните с бръчки. Оставете да изсъхне за около 15 мин и л след това отмийте.

Масаж със зехтин

Нежно масажирайте лицето със зехтин. Той не само ще омекоти, но и ще овлажни кожата.

Маска от пчелен прашец

Смесете 2 с.л. пчелен прашец, 1/4 ч.ч. пълномаслено прясно мляко, 1 с.л. мед и 1/2 ч.ч. намачкано авокадо. Нанесете част от маската върху лицето и след 20 мин измийте.

Маска от моркови и мед

Антиоксидантите в тези зеленчуци и чудодейните свойства на меда срещу бръчките ги правят чудесни партньори.

Блендирайте 1 морков, докато пусне сок, след това прибавете 2 ч.л. мед. Сложете маската върху бръчките за 20 мин и отмийте. Правете това два пъти в седмицата.

бонус

Лесен и бърз овлажнител за кожата

Нанесете наистина тънък слой вазелин върху лицето, врата и деколтето преди лягане. Тази козметика е натурален лечител за кожата и прави чудеса за красотата ни през нощта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X