Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за заети хора, които искат да се хранят здравословно - пета част

Сякаш най-големият проблем на днешния ден е липсата на достатъчно времеви ресурс за всичко, което искаме и трябва да свършим. Все бързаме за някъде, все закъсняваме, все изпускаме срокове. В същото време осъзнаваме с всеки изминат ден все по-ясно необходимостта да се храним по-здравословно. Затова решихме да стартираме поредица, в която ще ви зареждаме с лесни и здравословни рецепти, които може да приготвите на две, на три, но хем да ви е вкусно, хем да не ви е гузно, че отново сте направили компромис със здравето си. В миналите броеве правихме вкусни барчета за деца и големи, пица от карфиол, закуска за офиса, бързо азиатско на тиган, разядки и салати за цялата седмица. Днес ще замразяваме и ще печем най-бързите и вкусни лава кейкчета.

Десерт за нула време

За да имате винаги десерт подръка, не е необходимо да зареждате шкафа с нездравословни и съмнителни на вкус десерти, бонбони и кексове. Може просто да замразите част от сместта за кекс или мъфини и да ги печете набързо при желание и необходимост. За целта следващия път, когато забърквате такова тесто, увеличете двойно съставките и разделете сместта.

Вариант 1: Замразете кексовото тесто в плик с цип, който е удобен не само за такива цели, но и за замразяване на абсолютно всичко друго. Ако през седмицата решите, че ви се хапват мъфини за вечеря, извадете плика, за да се размрази през деня, и вечерта само изпечете. Може и да ползвате плика като шприц, за да получите чудно хубави форми.

Вариант 2: Замразете тестото в силиконови форми за мъфини или в алуминиеви еднократни. Те ще заемат малко повече пространство във фризера ви, но пък може да ги извадите и директно да ги пъхнете в печката. Предлагаме ви идея за шоколаводо суфле, което може да приготвите в неделя, да разпределите във формички и всяка вечер да печете само по няколко.

Шоколадови суфлета

Необходими продукти:

200 г натурален шоколад

200 г масло

300 г захар

130 г пресято брашно

50 г какао

7 яйца

щипка сол

Начин на приготвяне:

1 Разтопете шоколада и маслото заедно на водна баня.

2 Разбийте яйцата, добавете им захарта и бъркайте с миксера, докато се хомогенизират идеално.

3 Добавете към яйчената смес шоколадовата, която вече е леко изстинала.

4 Ред е да вкарате брашното и какаото, както и малката щипка сол.

5 Разпределете във формички, част от които може да замразите.

6 Шоколадовите суфлета се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна 10 мин.

Не оставяйте суфлетата във фурната повече от 10 минути, защото ще загубите течната сърцевина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X