Напишете дума/думи за търсене

Идеи за пейка в антрето (галерия)

Винаги е по-удобно, когато я има в дома, и винаги може да се намери кътче за нея, дори и в малко пространство, стига да изберете подходящия дизайн. Ето 9 идеи.

Снимки make-self
Снимки make-self
* Нискобюджетен вариант е комбинирането на няколко плоскости шперплат и метал. Височината на пейката зависи от желанието на обитателите, като трябва да се внимава за гладкостта на ръбовете при финалната част на изработката.
* Ако имате стар кожен диван, който искате вече да изхвърлите, е разумно да запазите тапицерията му и от нея да направите седалка за новата пейка.
* Класическата конструкция на дървена пейка без облегалка не е проблем дори и за тези, които не са професионалисти. Разумно е да добавите рафт под седалката, за да прибирате там обувки.

* Не изхвърляйте на боклука старата дървена врата! От нея може да сглобите прекрасна пейка, стига предварително да прецените добре коя част в какво ще се превърне.
* Вариант като първия може да изработите и от цяло парче дърво, но с по-дебели метални крака.
* Вгледайте се добре и в старата холна масичка, защото от нея може да излезе чудесна пейка! Почистете я, лакирайте я и я тапицирайте според собствения си вкус.
* Пейка в ретро стил може да направите, ако намерите крака със съответните орнаменти и монтирате отгоре платна шперплат. После тапицирайте като в горния вариант.
* Ако вече имате пейка в антрето, но просто ви се иска да я обновите, може просто да смените тапицерията.
* Нелош вариант е и пейка с вградени чекмеджета за съхранение. Ако обаче не можете да я изработите или не намирате готова на пазара, вероятно ще трябва да промените плана и да заложите на подвижни кутии за съхранение, които да пъхате под седалката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X