Напишете дума/думи за търсене

Идеи за малко красиво антре

Тази част на дома е визитната картичка на обитателите и затова е важно да е приятна и функционална, дори да е малка. Преобразяването не е сложно, а 15-те идеи, които ви даваме, са напълно постижими за изпълнение.

Снимки trizio
Снимки trizio
Преди ремонта

Когато започвате трансформацията, е добре да премахнете изцяло всички стари покрития - на пода, стените и тавана и да подготвите повърхностите за новата обработка, като най-напред ги почистите добре.

Преценете дали не можете да разширите капацитета на антрето, например като го отворите към дневната, ако разположението го позволява. При такава възможност може да премахнете вратата към нея, а защо не и да оформите свод. Обмислете детайлно къде ще разположите осветлението, за да може кабелите да бъдат скрити навреме.

Цветовете

Логична е препоръката на дизайнерите в тази зона да се заложи на светлите тонове с цел визуално разширяване на пространството, още повече, че в него не навлиза естествена светлина. Най-добре е да се избере един основен светъл цвят, към който да се добавят още най-много два, които да подчертаят интересни детайли и да създадат контраст. Бяло, светло бежово, сиво са отлична основа за антрето, върху която да създадете собствен дизайн, включително с добавяне на по-ярки цветове и геометрични фигури.

Под и стени

Подът трябва да е достатъчно устойчив на натоварвания, но и удобен за почистване. Затова най-подходящи са плочките. Вече разказахме за цветовете, но смелите решения също са приемливи и дори може да го направят зоната изключително оригинална, особено ако една от стените го позволява. Тогава защо да не използвате ефектен фототапет?

Мебелите

Те трябва да са компактни, но и функционални. Изберете вариант, който най-добре ще отговори на потребностите на собствениците. Например, намерете място за малка пейка, защото винаги е по-добре човек да приседне, когато се събува или обува. Може да я поставите в ниша, която трудно би била усвоена за нещо друго.

Най-важното за всяко антре е наличието на огледало, защото освен, че помага за добрия външен вид на обитателите и гостите, разширява визуално малкото антре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X