Напишете дума/думи за търсене

Вместо ботокс - обикновеното нишесте ще изглади бръчките

Има огромен брой домашни продукти, които ефективно унищожават бръчките.

Използването на маска с нишесте замества инжекциите с ботокс. Има няколко много прости рецепти, които могат да помогнат за изглаждане на лицевите тъкани, справяне с възрастта и мимическите линии и да придадат здравословен вид на всички типове кожа.
Помнете обаче, че маски не трябва да се правят в случай на дерматологични проблеми или при открито увреждане на епителните тъкани. Нишестето се счита за хипоалергенен продукт и индивидуална реакция към него възниква в изключително редки случаи.

Какъв е ефектът от нишестените маски?

Нишесте на прах съдържа огромно количество вещества, витамини и минерали, които са от полза за тялото. С тяхна помощ всяка жена може да се справи с повечето кожни проблеми. Нишестето в маската е ефективно за повишаване на еластичността, нежно избелване и елиминиране на свързаното с възрастта потъмняване, зачервяване и натъртване на кожата. Нишестето нежно ексфолира и подхранва клетъчните структури, стяга порите и прави кожата кадифена. Всички маски се измиват с топла вода. След това може да нанесете овлажнител или да натриете лицето си с кубче лед.

Мимически бръчки
В малка тенджера кипнете 50 мл вода. Докато кипи, смесете супена лъжица нишесте със 100 мл студена вода и изсипете във врящата вода, като разбърквате. След като заври, оставете сместа настрана да се охлади. След като изстине напълно, добавете 1 с.л. заквасена сметана и 4-5 с.л. прясно изцеден сок от моркови или тиква, разбъркайте добре до гладка смес. Нанесете много дебел слой върху кожата, оставете да действа половин час.

За суха кожа
След като приготвите състава съгласно предишната рецепта, охладете сместа. След това изсипете по 1 ч.л. растително масло, течни витамини А и Е и разбъркайте добре. Нанесете за 15-20 мин. Останалата смес
може да се съхранява на студено място в продължение на няколко дни.

За мазна кожа
Тази маска ще премахне мазния блясък и ще придаде на кожата матово покритие. Комбинирайте нишестето със сурово яйце. Постепенно изсипете няколко супени лъжици топла вода, добавете 5-7 капки лимонов сок и разбъркайте. Нанесете за 15-20 мин. Правете процедурите в продължение на 2 седмици, през ден, после 2 седмици почивка. След това може да повторите.

За старчески петна
Смесете добре 1 с. л. нишесте с фино настъргана прясна краставица и лимонов сок (2-5 капки) за 20 мин. След изплакване натрийте с парче лед.

За избелване
За 3 части нишесте вземете 1 част сода за хляб и 2 части глицерин. Смесете и нанесете за 25 мин. Остатъците могат да се отстранят със салфетка и да се изплакнат.

За всяка кожа
1 с.л. разбийте нишестето със сурово яйце и лъжица кефир, нанесете за 30 мин, след това изплакнете. Повтаряйте през ден в продължение на три седмици.

Ботокс - ефектите и рисковете

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X