Напишете дума/думи за търсене

Какво да правим, когато не може да издържаме повече?

„Не мога повече!”
Колко пъти се е случвало да казвате тези думи?

Имате добри и лоши дни. Понякога, без никаква видима причина, се чувствате неспособни да станете от леглото и да посрещнете предстоящия ден.

Вашето тяло и мозък имат великолепни защитни механизми, които често ви позволяват да скриете проблемите, раните и слабостите си зад желязна броня. Зад нея може просто да се преструвате, че нищо не се случва.

Преминавате към „автоматичен пилот“ и успявате да работите сравнително ефективно в продължение на седмици и дори месеци.
Същото важи и за всеки емоционален проблем, пред който не сте имали време да се изправите.

Най-накрая обаче ще дойде моментът, когато истинският ви проблем ще излезе наяве и тялото ви ще спре да реагира. Следователно, вие ще загубите силата си, а слабостта ще ви попречи да продължите.

Този път обаче мозъкът ви вече няма да е в състояние да ви осигури това леко успокоително. Всичко, което е било скрито, изведнъж се появява. Какво може да направите? Как може да преодолеете онези дни, когато просто не може да издържате повече?

Научете се да се чувате
Някои хора предпочитат да се върнат към нормалния си живот, без да са преживели скръб, без да са решили проблемите си, без да са разгледали в детайли ситуацията, която ги гнети.
За тях е по-добре да не мислят за проблема. Това е до момента, в който вече не могат да се справят.

Скриването на реалността няма да ви донесе нищо друго освен дългосрочни проблеми. Ще се изтощите и просто няма да знаете как да се изправите срещу това.

Трябва да си позволите подаръка да слушате себе си. Това е така, защото е невъзможно да се справяте с всичко едновременно и да успеете да останете добре.

Преодоляване на чувството „Просто не мога повече“
Трябва да се научите да управлявате стреса, да установите приоритетите си и да се справите с всяко емоционално събитие, което се случва в живота ви.

Въпреки това, ако междувременно се окажете в ситуация, която спира дъха ви, оставяйки ви с усещането, че просто не може да издържате повече, вижте тези насоки:

1. Не се насилвайте
Ако тялото и ума ви казват, че не можете повече, слушайте ги и не се насилвайте. Всъщност, ако се накарате да се качите в колата и да отидете на работа, тялото ви най-вероятно ще реагира със замаяност и повръщане.

2. Вие сте първи
Отсега нататък вие сте начело в списъка си с отговорности. Разберете какво е предизвикало състоянието, в което се намирате. Някой от емоционалния ви кръг ли е виновен? Нещо не е наред с вас ли? Анализирайте го спокойно.

Помислете как се чувствате и изразете чувствата си. Ако трябва да плачете, плачете. Ако трябва да се ядосвате, ядосвайте се. Облекчението е от съществено значение, за да започнете да се променяте.

3. Търсете решения
Когато разберете какво е причинило тази ситуация, спокойно помислете за възможните решения. Помислете как наистина искате да се чувствате и какво трябва да направите, за да го постигнете.

Помислете за постижими цели - „Искам да бъда по-спокоен и да не мисля за нищо друго освен за семейството си. Следователно, наистина ли трябва да продължа да имам толкова много отговорности в службата?” или „Искам да спра да се тревожа, да бъда отново себе си и да си възвърна самочувствието, така че мисля, че би било по-добре да напусна сегашния си партньор, тъй като той ме прави толкова нещастна”...

4. Вземете решение
След като сте изяснили какво ви кара да се чувствате по този начин и знаете стъпките, които да предприемете, за да подобрите ситуацията, е време да вземете решение.

Знайте, че всичко в живота има решение.

Не забравяйте, че най-важното е вашето щастие и спокойствие. Трябва да се събуждате всяка сутрин с усмивка, без да се страхувате, че не може да се справите. Никой никога не трябва да достига това състояние. Имате пълното право да бъдете щастливи и със сигурност го заслужавате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X