Напишете дума/думи за търсене

Психичното здраве на децата търси своите дарители

Не е нужно човек да е тесен специалист, за да е наясно, че на децата им трябва подходяща среда и грижи, за да се развиват.

Един от най-подходящите начини за това е психомоториката. Това е професионален подход за подкрепа на детското развитие, ориентиран към движението и тялото. Чрез съвместна символна игра и двигателно-телесно изразяване психомоториката подпомага психо-емоционалното и социално развитие на децата. Методът е подходящ за прилагане както в масови училища и детски градини, така и в специализирани центрове и институции за подкрепа на деца със широк спектър от заболявания и трудности във функционирането.

Ние, Българска асоциация за развитие на психомоториката, се стремим да изграждаме социална и образователна среда, в която развитието и психичното здраве на децата са приоритет. Работим за това всяко дете в България да има право на игра, чрез която свободно да изразява тялото и душата си и чрез която да бъде подкрепено. Правим това възможно, като работим за устойчивото развитие на психомоториката в България и утвърждаването й като професионална практика, достъпна за родители, педагози, възпитатели, психолози и терапевти.

обучихме над 30 психомоторни терапевти и специалисти по “Образователна психомоторика”.
издадохме единствените две съвременни книги у нас, посветени на психомоториката - “Действаме, играем, мислим” - Бернар Окутюрие и “Осмели се да се свържеш” - Марион Ессер
организирахме две международни онлайн конференции по психомоторика
проведохме над 15 безплатни лекции и уъркшопи с наши и чуждестранни експерти
консултирахме десетки специалисти

Сега стремежът ни е заедно с вас, приятели, съмишленици и дарители, да направим възможно всички родители и професионалисти да прочетат холандската книга “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши” на български език.

Tова е книга, в която водещи световни изследователи и клиницисти описват най-съвременните психомоторни интервенции при деца и юноши с интелектуални затруднения, аутизъм, хиперактивност и дефицит на вниманието, травми, тревожни и хранителни разстройства и др.

Текстът също представя ценни практически насоки за подкрепа на деца и юноши с трудности в психичното здраве и/или в неврологичното развитие.

Представеният подход произлиза от холандската и фламандската традиция на психомоторната терапия, но отразява нарастващия интерес на професионалистите в областта на психичното здраве към методите, ориентирани към движението и тялото, като допълнение или алтернатива на предимно вербалните форми на (психо)терапия и фармакологични лечения.

Този наръчник предоставя ключова и актуална информация за родители, професионалисти в областта на психичното здраве, възпитатели и педагози, които се интересуват от използването на психомоторни интервенции в рамките на грижите за психичното здраве на най-малките.

Сега психичното здраве на децата е в твоите ръце - прегърни го!

Дари и направи възможно всеки родител и професионалист в България да държи книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши” в ръцете си!
Целева сума: 12 000 лв

Средствата от кампанията “Психичното здраве на децата е в твоите ръце - прегърни го!” ще се използват за превод, подготовка, печат и разпространение на книгата “Психомоторни интервенции за психично здраве - деца и юноши”.

Сайт на БАПМТ
Линк към платформата за даряване



Един от членовете на Българска асоциация за развитие на психомоториката е Катерина Ковачева. Тя е психолог, психомоторен терапевт и част от дамите, участвали в кампанията на mila.bg "Вдъхновителки". Интересите й са насочени към психологическото консултиране на родители, които изпитват затруднения в отглеждането и възпитанието на децата си. Работи пряко с деца с трудности в развитието, както и с деца, преживели травма. Консултира кандидат-осиновители и осиновители и ги подкрепя в процеса на адаптиране на детето към новото му семейство.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X