Напишете дума/думи за търсене

Как децата могат да се забавляват, докато учат правилата за безопасност на пътя

Всички първокласници получиха награди за добре наученият урок

За трета поредна година стартира кампанията "Пресичам безопасно с Tedi"

Кои са важните правила за безопасно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и управление на велосипеди и тротинетки - на това учи специална кампания у нас. 

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и МВР - Пътна полиция, а инициативата кампанията да съществува и до днес е на „Тимбарк България“.

Кампанията стартира с открит урок в столично училище, в който първокласници по интересен начин се запознаха с правилата. 

Главният герой е мечето Tedi, с което по-забавен начин са създадени 3  мултимедийни урока, които са достъпни за всички в интернет пространството. Идеята е децата да могат по малко по-различен начин да усвоят информацията за правилата на безопасност  по пътищата за пешеходци, водачи и пътници. Децата влязоха в ролите на пешеходци, пътници и водачи, а докато учеха се и забавляваха. Урокът приключи с много усмивки и подаръци.

"За трета поредна година осъществяваме  "Пресичам безопасно с Tedi". Това което ни подтиква да продължаваме напред е изключително позитивната обратна връзка, която получаваме от учителите, разбира се имаме и от родители, но все пак учителите използват мултимедийното съдържание, за да могат по любопитен начин да предадат урока, който така или иначе им е заложен в материала", каза Мария Добрева, бранд мениджъра на „Тимбарк България“.

 При тазгодишната кампанията „Пресичам безопасно с Tedi“ представители на Главна дирекция „Национална полиция“ ще направят практически обучения в училища в шестте най-големи града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

Разработеният онлайн урок дава възможност на всяко училище да го използва и да стане част от кампанията. До момента желание да се включат в инициативата са заявили 53 училища от 22 населени места, включително и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през обучението само тази година, е близо 10 000.

Мечето Tedi и инспектор Мария Ботева от дирекция "Пътна полиция"
Мечето Tedi и инспектор Мария Ботева от дирекция "Пътна полиция"
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X