Напишете дума/думи за търсене

Саксофонист №1 в Европа триумфира в Слънчев бряг

Определян като „тежката артилерия“ на френската артистична сцена, Sandy Sax е най-актуалният саксофонист в Европа

В разгара на лятото той избяга от Френската ривиера, за да дойде в Слънчев бряг. Причината е само една – бутиковото му шоу Za Zu lounge & restaurant в Слънчев бряг. Sandy Sax е част от ново поколение музиканти, които впечатляват света със своя импровизаторски талант.

Произхождащ от семейство на музиканти, той завърша две консерватории. Първо учи в Лион, а после и в Клермон-Феран. Страстта му към саксофона го кара да започне да преподава сам или поне до 2014 г., когато за първи път се изявява на голяма сцена. Кариерата му тръгва стремглаво нагоре, за да може днес да се похвали с над 800 международни концерта и титлата „Най-добър саксофонист в Европа“. Sandy Sax e част от постоянната програма и на Café Del Mar на остров Пукет, Nikki beach в Сен Тропе и най-скъпото заведение във френските Алпи Bagatelle Courchevel. В Za Zu той беше в компанията на друга френска звезда – Nicolas Monier. 

Известен като любимия DJ на Флавио Бриаторе и резидент на неговия клуб в Монте Карло Nicolas, рядко приема ангажименти в държави от Източна Европа. Французинът е част от постоянната програма на шикозния клуб Matignon Paris, който се намира на Champs Elysées, Gotha club в Кан, Baroque в Женева и топ заведенията в Куршавел, Лондон и Маракеш.

  • Ключови думи:
X