Напишете дума/думи за търсене

Бадемово масло, алое вера и още няколко естествени средства за възстановяване на увредена коса

Тъй като косата е един от най-впечатляващите ни атрибути, важно е да знаем как да се грижим за нея, за да изглеждаме добре.

Независимо дали става дума за прекомерно боядисване, неподходящи шампоани, преси или дори слънчеви лъчи, косата ни може да се превърне в суха, увредена или безпомощна. Тези природни средства обаче могат да помогнат.

Маска за коса от авокадо, мед и яйце
Авокадото е храна, която е богата на основни хранителни вещества. Според информацията в Critical Reviews in Food Science and Nutrition тя осигурява протеини, мастни киселини, минерали и антиоксидантни вещества като витамини C и E. Заради това е нашата звездна съставка в тази маска за коса.

От друга страна, както е посочено в публикация в Journal of Cosmetic Dermatology, пчелният мед е източник на протеини и аминокиселини, витамини, ензими, минерали и други следи от съставки , които осигуряват дерматологични ползи. По този начин, комбиниран с авокадо и яйце, ни помага да имаме ревитализирана коса.

Авокадото е естествена съставка, която често се използва при проблеми с косата. Овлажнява и помага да направите косата си по-блестяща.

• 1 авокадо
• 3 супени лъжици мед (30 г)
• 1 яйчен жълтък

Смесете всички съставки в купа. След това се уверете, че получената паста е гладка и добре смесена. Нанесете сместа върху цялата коса след измиване с шампоан. Оставете за тридесет минути. След това изплакнете с много студена вода.

Зехтин и майонеза
Естествените растителни масла са полезни продукти, когато става въпрос за възстановяване на увредена коса, според данни от статия, публикувана в International Journal of Trichology. Зехтинът съдържа здравословни мазнини, които помагат за овлажняване и запечатване на кожичките на косата.

В този случай го комбинираме с майонеза и яйце за по-пълноценно домашно лечение. Може да го използвате два пъти седмично за най-добри резултати.

• 1 супена лъжица зехтин (10 г)
• 2 супени лъжици майонеза (20 г)
• 1 яйце (60 г)

Смесете майонезата и зехтина в купа. След това добавете яйцето. Разбъркайте добре. Нанесете сместа върху чиста коса и я оставете за двадесет минути. След това отстранете сместа с много вода.

Маска от жълтък и зехтин
Тя може да бъде много полезна в случай, че нямате балсам под ръка. В допълнение към овлажняването на сухата коса, приложението й намалява тези възли, които се образуват, когато разресваме косата.

• 1 яйце (60 г)
• 3 супени лъжици зехтин (30 г)

Разбийте яйцето и отделете белтъците от жълтъците. В купа смесете жълтъка със зехтина. Намокрете косата си и нанесете сместа. Оставете го да действа поне 20 минути.

Рициново масло и соево масло
Рициновото масло е често срещано сред домашните лекарства за коса, не само защото помага за лесното й управление отново, но и защото я укрепва и намалява накъсването.

• 1 супена лъжица соево масло (10 г)
• 3 супени лъжици рициново масло (30 г)

Поставете и двете съставки в тенджера. Загрейте на среден огън. След като маслата започнат да се готвят, ги отстранете от котлона. Те не трябва да достигат точка на кипене. Оставете сместа да се охлади леко при стайна температура и нанесете върху целия скалп с лек масаж. Косата ви трябва да е леко влажна, когато правите това. Увийте косата си с кърпа или шапка и я оставете за 15 минути. Срешете я бавно, преди да отстраните маската с хладка вода.

Препаратът с рициново и соево масло помага за овлажняване на косата. Поради това намалява матовия и сух външен вид.

Маска от бадемово масло, мед и яйца
Ако имате не само увредена коса, но и нацепени краища, може да използвате тази естествена маска, за да възстановите здравето и красотата на косата си. Неговите съставки са овлажняващи, а също така осигуряват мекота и блясък.

• 3 супени лъжици бадемово масло (30 г)
• 1 чаена лъжичка мед (5 г)
• 1 цяло яйце (60 г)

Добавете всички съставки в купа. След това разбъркайте всички съставки до гладък състав. Нанесете върху косата и оставете за двадесет минути. Изплакнете с хладка вода.

Маска от алое вера и зехтин
Вече споменахме за благоприятното въздействие на зехтина върху косата. Докато алое вера е продукт, който се използва широко в различни козметични продукти за грижа за кожата и косата. Последните проучвания установяват, че алое вера действа като ефективен овлажняващ и почистващ агент.

• 5 супени лъжици алое вера
• 2 супени лъжици зехтин

Нарежете лист от алое вера и извлечете гела. След това измийте добре гела, докато се отстрани цялата жълта течност. Поставете алое вера и зехтина в купа. Смесете добре двете съставки, докато получите гладка паста. Нанесете върху косата си и оставете за 30 минути. Изплакнете сместа.

Не забравяйте, че средствата за възстановяване на увредена коса нямат незабавен ефект и затова трябва да се използват редовно. Освен това те също трябва да се комбинират с други мерки, за да възстановите здравия вид на вашата коса. Така че не забравяйте да се храните здравословно, да пиете много вода и да използвате правилните продукти за грижа за косата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X