Напишете дума/думи за търсене

Осветителни тела: идеи за избор на най-добрите

Може би мислите да смените лампите на тавана. Ако сте наминавали наскоро покрай магазин за осветителни тела, със сигурност сте се сблъскали с безкрайно количество опции, които има на пазара. Искате полилеи, плафони, абажури или вградени лунички?

Висящи лампи и полилеи
Висящите лампи, особено полилеите, придават на стаите елегантност и характер. Те са по-шикозен вариант, който никога не излиза от мода, дори с течение на времето.
Ако таваните в дома ви са твърде ниски, тези видове осветителни тела не са най-добрият ви вариант.
За съжаление, висящите лампи се почистват трудно. За разлика от прожекторите или плафоните за таван, ще трябва да отделите доста време за почистване на тези лампи, за да могат да светят красиво.
Висящите лампи и полилеи изглеждат прекрасно както в хола, така и в спалните.

Вградени и полувградени монтажи
Ако търсите светлина, която е практична, икономична и не прекалено крещяща, най-добрият ви избор определено е вграден монтаж. Може да намерите осветителни тела за вграждане от метал, дърво или пластмаса и те са много лесни за почистване.

Ако вградените монтажи не са ви спечелили и не искате и висяща лампа, помислете за полускрит монтаж. Той е по-елегантен и привлекателен от скрития монтажи, но не може да бъде разположен толкова ниско като висящите лампи.

Прожектори
Прожекторите са идеални за бани или за стаи, където искате да разпределите светлината в различни зони или да я фокусирате на едно място.
Има фиксирани прожектори и регулируеми модели, които се предлагат във всякакви материали, размери и дизайни. Те обикновено предлагат много светлина и не привличат толкова много внимание.

Регулируемите прожектори също са страхотни, защото може да ги използвате, за да центрирате цялата светлина върху едно конкретно място в стаята. Може също така да използвате само едно осветително тяло, за да осветите цяла стая, ако регулирате главите по съответния начин.

Дизайнерски модели
Ако изберете дизайнерска лампа, имайте предвид, че тя ще бъде центърът на стаята. Всички погледи ще бъдат привлечени от нейната форма, цвят и оригиналност.
Ако вашият дом има високи тавани, може да намерите дизайнерски лампи, които ще го поддържат идеално осветен. Освен това ще бъде красиво декориран.
Въпреки това тези видове осветителни тела са значително по-скъпи от другите опции.

Когато търсим светлини, трябва да помислим и за размера на стаята и колко смели сме готови да бъдем. Надяваме се, че тези идеи ще ви дадат известно вдъхновение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X