Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които никога, ама никога не трябва да правим след раздяла

Раздялата може да бъде невероятно болезнена.
Влакчето на емоциите може да е интригуващо, но да продължите напред е най-доброто нещо за вашето благополучие.

Кои са петте неща, които трябва да спрете да правите, за да можете да продължите напред след раздяла.

1. Да се ​​свържете с бившия си
След раздяла е много често да искате да протегнете ръка и да говорите с доскорошния си партньор. Може да искате да се чувствате близки отново, да получавате отговори, да му крещите, да го прегръщате и да сте около него, защото това може временно да ви разсее от болката от раздялата.

Въпреки това, за да продължите напред, важно е да отделите малко пространство от бившия си. Често пълното прекъсване на контакта ви с него прави скърбенето заради раздяла и продължаването напред много по-лесно с времето.

2. Търсите информация за бившия си
Много обичайно е да търсите информация за това какво прави бившият ви в момента чрез общи приятели или в социалните медии. Например с кого се среща, къде се намира географски и как е емоционално. Това обаче в крайна сметка ви държи фокусирани върху него, а това няма да ви помогне да продължите напред в дългосрочен план.

3. Спите с бившия
Сексът е сложна тема, когато става въпрос за раздяла. Ако сте влюбени в някого, сексът обикновено е свързан с някаква емоция и изразяване на любов към друг човек. Но за много хора сексът няма нищо общо с любовта - той е свързан с получаването на оргазъм, чувството за сила или желанието.

Ако се опитвате да се откъснете от бившия си, да спите с него, да го докосвате и да имате сексуален контакт с него, може да ви затрудни в това начинание. Това е не само психологическо напомняне за раздялата ви, но сексът/докосването/оргазмът ви дава невробиологично високо ниво, което може да ви накара отново да жадувате за бившия си, ако не сте го преболедували.

4. Действайте импулсивно
Импулсивното поведение се случва без предвиждане на последствията и обикновено се извършва в момент на емоционална реакция. Изпращане на съобщения късно през нощта, когато се чувствате особено ядосани или тъжни, пазаруване в последния момент, когато се чувствате развълнувани, или пиене на чаша алкохол, за да успокоите нервите си...

Когато искате да протегнете ръка към бившия в момент на паника или болка, направете пауза и се въздържайте да не действате незабавно. Забележете чувствата си и изчакайте, докато обмислите какво искате да направите в отговор на емоциите си, преди да се свържете с експартньора си.

5. Отдаване на безполезни мисли
Ние имаме много положителни мисли за нашите партньори, когато сме във връзка - сякаш те са най-добрите и добавят стойност към живота ни по смислен начин. Ако след това се разделите, е лесно да останете фиксирани върху него като някого, от когото имате нужда или искате да се почувствате щастливи отново.

Например може да се придържате към фалшивите вярвания, че „бившият ви е най-добрият", „никога няма да го преодолеете" и „никой никога няма да ви иска в бъдеще".

Когнитивно-поведенческите техники могат да ви помогнат да предизвикате тези погрешни мисли и да ги замените с овластяващи, самоподсилващи се вярвания за себе си и вашето бъдеще.


Голата истина
Раздялата може да бъде трудна. Най-доброто нещо, което може да направите, за да продължите напред, е да спрете да се фокусирате върху бившия си и да насочите вниманието си към себе си. Кой сте вие? Какво ви интересува? Какво искате за живота си?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X