Напишете дума/думи за търсене

Мира Добрева с нова книга: Отказвам и забранявам да ме наричат писател (подкаст)

Мира Добрева и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота” 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Мира Добрева и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Никога няма да забравя първия си работен ден в новините. Изпратиха ме да отразявам убийството на Андрей Луканов. Бях току-що дошла от провинцията и едвам се оправях в София.

Така Мира Добрева разказва за сбъдването на единствената си мечта да бъде телевизионен журналист. Новините и до ден днешен са ѝ страст и ги следи с интерес. Професионалният ѝ път започва в началото на 1996 г. като репортер в “Календар” на Нова телевизия. Именно тогава я пращат за информация от полицията във връзка с убийството на Луканов. "Анна Заркова също беше там, за мен тя беше абсолютен връх в криминалната журналистика и тогава си казах: Господи, никога не искам да ставам криминален репортер, но поне да стана нещо и тези хора да не се питат коя съм аз до тях", разказва в подкаста “24 часа от живота” Мира Добрева.

Днес да е на екран, не ѝ липсва. Харесва ѝ да бъде зад кадър като отговорен редактор на предаването “Отблизо” и в документалната поредица “В кадър”. “Да правя документални филми, много ми харесва и направо съм изненадана. Не съм откривала досега това нещо в мен. Случката в болницата много ме преобрази. От две-три години усещах, че не искам да съм на екран”, обяснява Добрева.

Преди дни се появи първият ѝ роман, който се казва “Светулки зад решетките”. Пише книгата две години и половина, но не иска да я определят като писател. “От много малка гледам новини, но никога не съм мислила, че ще дръзна да напиша роман и че ще вляза в това поприще, на което не принадлежа. Отказвам и забранявам да ме наричат писател. Написала съм роман и книга с разкази, това не ме прави писател”, категорична е тв водещата.

 Какво казва днес на старото си аз, на какво я научиха столетниците, с които се среща, виждаме ли правилно знаците, които ни дава Вселената, от кои грешки си взе поука, за телевизията днес и още от интересните истории на Мира Добрева в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X