Напишете дума/думи за търсене

Боряна Братоева: Чалгата в театъра и киното много ни залива (подкаст)

Боряна Братоева и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Боряна Братоева и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

Две години право, упражнения в апелативния съд и изведнъж... НАТФИЗ. Ето така Боряна Братоева влиза в актьорската професия и много скоро получава признание за избора си, печелейки театралната награда “Икар” за дебют.

Младата актриса е родом от Варна, там завършва Математическата гимназия, а след това учи две години право. По това време чува по местна телевизия, че варненска театрална школа си търси нови попълнения и решава да се запише.

“Майка ми много на шега взе цялата история, защото вече имах упражнения в апелативния съд и бях много напред с правото”, разказва в подкаста “24 часа от живота” Братоева. Приемат я в НАТФИЗ още първата година в класа на проф. Маргарита Младенова. В първи курс е избрана да играе в сериала “Седем часа разлика”. Там се запознава с актрисата Ваня Цветкова, която до ден днешен е един от най-ценните хора в живота ѝ. Театралния си дебют прави като Кара Палавеева в постановката на Пловдивския театър “Сестри Палавееви” по едноименния роман на Алек Попов. Именно за тази роля получава “Икар”.

Актрисата е на мнение, че публиката в театралния салон не трябва да бъде подценявана, като ѝ се предлага плосък и плакатен хумор. “Актьорите, заставайки на сцена, трябва да знаят, че ако поднесат малко по-интересна и интелигентна шега, хората ще я разберат. Ако не сега, ще започнат да се учат на такъв вид хумор. Много е важно да се намери мярката, защото виждаме как чалгата в театъра и киното много ни залива”, казва младата актриса.

В средата на март заедно с Петър Антонов тръгват на турне с постановката на Яна Борисова “Място, наречено другаде”. Първата спирка е Берлин, следват Стара Загора и Велинград, а после ще има и други градове.

Кой е виновен за чалгизацията в театъра и киното, кои роли иска да изиграе, имаме ли страх да говорим за любовта и още от интересните истории на Боряна Братоева в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X