Напишете дума/думи за търсене

Как успехът при инвитро зависи от възрастта

Една на всеки шест двойки се сблъсква с проблеми при зачеването на дете. Вече повече от 25 години, центровете за инвитро оплождане в болници Acibadem в Турция помагат на двойки от цял свят да сбъднат мечтата си за свое бебе.

Възрастта на жената е основен фактор, който влияе върху успеха при инвитро оплождане, посочва проф. Бюлент Търаш, ръководител на Центъра за инвитро оплождане в болница Acibadem Maslak в Истанбул. Преди средата на 30-те успеваемостта е много висока, но след 35 години и особено при жени над 40, тези нива започват да намаляват. Така, както фертилността естествено намалява с възрастта, същото се случва и с нивата на успеваемост при инвитро оплождане, поради естествения спад както в количеството, така и в качеството на яйцеклетките. Лечението чрез инвитро оплождане е възможно, докато са налични висококачествени и достатъчно на брой яйцеклетки. Поради тази причина се препоръчва на двойките да не отлагат твърде много прилагането на инвитро. В случай че дадена двойка не желае да има бебе в момента, те имат възможност да обмислят замразяване на ембриони. По същия начин жена, която все още не е срещнала своя партньор в живота, но вече е в средата на 30-те, може да замрази яйцеклетки. Така ще повиши възможностите си да сбъдне мечтите си за родителство на по-късен етап.

Как да повишим шансовете си за успех при инвитро

И двамата партньори трябва да водят здравословен начин на живот, за да повишат вероятността за успешна инвитро процедура, отбелязва проф. Търаш. Действията, които могат да повлияят положително на успеваемостта, включват диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб и бобови растения, както и поддържане на здравословно тегло, избягване на алкохол, наркотици и тютюнопушене и ограничаване на стреса.

Един от най-важните фактори за успех при инвитро е изборът на клиника за провеждане на лечението, тъй като клиника с висок процент на успеваемост може да увеличи шансовете за забременяване дори в по-напреднала възраст. Успехът на тези клиники се дължи главно на опитни лекари и ембриолози, и модерни лаборатории, акредитирани от международни агенции.

Екзозомна терапия и ПРП са два примера за иновативни процедури, които имат за цел да подобрят качеството и количеството на яйцеклетките, и също могат да се използват за повишаване на вероятността за зачеване в по-напреднала възраст.

Инвитро оплождане в чужбина

Много двойки по цял свят се насочват към лечение на безплодие в чужбина поради високите цени, нормативни ограничения, затруднен достъп или ниско качество на услугата в своята страна. Турция е една от най-популярните дестинации за здравен туризъм, а болниците от веригата Acibadem се открояват като предпочитан доставчик на здравни услуги за чуждестранни пациенти. Отделението по репродуктивна медицина и безплодие на Acibadem отговаря на значително търсене от двойки от цял свят. Вече повече от 25 години Acibadem помага на двойки да станат родители и всяка година посреща повече от 15 000 семейства, дошли да сбъднат своята най-съкровена мечта.

Acibadem се гордее, че допринася за щастието на хиляди двойки да се наслаждават на радостта от родителството, след като са имали проблеми със зачеването.

Център за репродуктивна медицина и безплодие Acibadem

Специализираните умения на екипа в Центъра за репродуктивна медицина и безплодие Acibadem позволяват успешни инвитро процедури, с персонализирано лечение за двойки, борещи се с проблемно забременяване. Индивидуализираният подход, опитният екип и съвременните технологии повишават успеваемостта на инвитро процедурите в Acibadem. В центъра не само се предлагат техники за асистирана репродукция, но и се полагат усилия за запазване на фертилитета с прилагане на нови методи и подбор на здрави ембриони за потенциална бременност чрез предимплантационни генетични тестове.

Успеваемост в Acibadem

В Acibadem се гордеем с успеваемостта, която постигаме за нашите паценти, казва проф. Бюлент Търаш.

  • Средната успеваемост за забременяване при инвитро е 56.7%.
  • При жени на възраст 25-35, успеваемостта е 65%.
  • При жени на 36-40 години е 46.8%.
  • При жени на възраст 40-43, успеваемостта спада до 25%.
  • След 43-годишна възраст е около 15%.

*Данни от 8547 жени, преминали през Инвитро клиниката на болница Acibadem Maslak.

Пътуване до Acibadem

Болница Acibadem е удобно разположена в сърцето на Турция, в Истанбул. До там се стига лесно с директни полети от повече от 130 държави и 340 града. Когато медицински проблем налага пътуване далеч от дома, хората често се чувстват притеснени. Целият персонал на Acibadem помага пациентите да не изпитват стрес и да се съсредоточат върху лечението си, с най-високо ниво на обслужване в дискретна и приятелска среда. Персоналът съдейства за  безпроблемно протичане на престоя, включително насрочване на срещи с лекар и диагностични изследвания, хотелски резервации, проверка на застраховка и преводачески услуги.

За допълнителна информация и консултация:

Тел. 02 851 1228

https://acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

 

  • Ключови думи:
X