Напишете дума/думи за търсене

10 модни грешки, които могат да ни накарат да изглеждаме по-стари

Ключът към нестихващата красота и вечната младост е начинът на живот. Освен това дрехите могат да бъдат нож с две остриета. С тяхна помощ може да освежите външния си вид, но и да добавите няколко години към вашата възраст. Бихме искали да ви кажем какви грешки да избягвате, ако искате да изглеждате млади и готини.

Старомодни обувки
На всяка възраст се стремим към комфорт. А един от начините да го постигнете е да носите равни обувки. Основното нещо по този въпрос обаче е да не прекалявате, тъй като има риск да добавите няколко години към възрастта си. Най-добре е да стоите далеч от ортопедично сабо или спортни сандали.
И винаги е добра идея да търсите по-интересни модели в ярки цветове, с необичайна предна част или масивна подметка.

Дрехи с флорални щампи
Флоралните щампи могат да бъдат много щекотливи, особено ако щампата е голяма. В същото време по-малък принт ще направи външния ви вид лек и ефирен. Може също да носите дрехи с геометрични шарки като райета. Този подход ще добави игривост и лекота към вашия външен вид.

Твърде много голота
Тоалети от приглушени и бежови цветове са обичани от жени от различни възрасти. Те изглеждат елегантни и скъпи. С възрастта обаче трябва да сте по-внимателни с изцяло бежовите тоалети. Те могат да добавят допълнителни години, да подчертаят бръчките и да направят кожата да изглежда вехта. Вместо това е най-добре да изберете една дреха в неутрален цвят и да го комбинирате с нещо ярко.

Скъсани дънки

Повечето хора носят дънки, но най-добре е да избягвате модели с много цепки и дупки, защото те буквално крещят за опит да изглеждате по-млади.
Но това, разбира се, не означава, че трябва да носите само консервативни модели. Ако искате да облечете „по-игриви" дънки, обърнете поглед към модела с разкъсан подгъв.

Покрита шия

Покриването на шията е старомодно, освен това добавя възраст и ви кара да изглеждате по-стари. Понякога жените се чувстват несигурни относно свързаните с възрастта промени в деколтето и се опитват да скрият шията си зад високо поло. Но този подход ги състарява още повече.

Най-добре е да избирате ризи и блузи с V-образно деколте, защото визуално удължават врата. И бижутата ще помогнат за засилване на този ефект. Основното е, че не трябва да са много стегнато около врата.

Очила без рамки

Тези модели визуално правят лицето да изглежда състарено и уморено. Същият ефект създават от очила с кристали и други декорации. Ако искате да изглеждате по-млади и по-ефирни, изберете заоблени очила с кафяв или черен ръб.

Бельо с ръбове

Тайната на красивата форма често не е в добре подбраните панталони, а в добре подбраното бельо. И най-добре е да е безшевно и гладко. Така няма да подчертава възрастовите промени по ханша и дупето, а ръбовете на бикините няма да се виждат под дрехите.

Класически начин за носене на перли
Бижутата с перли са доста сложни и противоречиви. Много хора може да го асоциират с аристократични възрастни дами. Всъщност няма нищо лошо в това да изглеждате като тях. Ако обаче целта ви е да създадете стилна и модерна визия, струва си да носите перлите по нетрадиционен начин. Например комбинирайте перли с различни бижута или ги носете с дънки.

Без колани

Свободните дрехи могат визуално да добавят тегло и възраст. И един прост аксесоар като колан може лесно да реши този проблем.

С негова помощ може да подчертаете талията си и да постигнете ефект на фигура пясъчен часовник. Може да се носи както с панталон, така и върху рокля или риза. Ако сте отворени за експерименти, може да носите колани с различни стилове, ширини и цветове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X