Напишете дума/думи за търсене

Да поканим пролетта в интериора (галерия)

Хармония от цветове, светлина и въображение за повече настроение

Едва ли има по-дългоочакван сезон от пролетта. Нямате търпение домът ви отново да засияе с нова светлина и свежест. Не е задължително да правите цялостен ремонт и премебелиране, за да го постигнете. Вдигнете тежките завеси и прашните щори. И пуснете слънцето в дома си. Дамаската на дивана е позагубила цвета си през зимата. Може да я освежите с ярки пролетни акценти – декоративни възглавници в смели пролетни цветове. Разнообразието им в търговската мрежа е огромно, но ако искате да вложите личния си пролетен ентусиазъм, може да ги изработите сами.

С шаблон и текстилна боя от арт-магазина скучните стари възглавнички могат да грейнат отново, при това с пъстро пролетно настроение. Изберете светли, наситени цветове и действайте с въображение. Ако ръкоделието ви се удава, може да опитате да ги бродирате. Старият зимен пуловер също може да помогне. Облечете в него старата възглавничка и добавете копче за разкош.

Остатъците от парчета плат също могат да влязат в употреба. Аранжирайте ги според настроението си и направете нова калъфка за възглавничка. Децата ще се зарадвате, ако и формата е по-игрива, например на бухал.

Хартиени абажури за арт интериор

Ако вече имате един, знаете колко стил внася в дома. Свежо оцветени и повече на брой обаче могат да направят интериора ви неповторим. С малко помощ монтирайте кукички директно на тавана, и ги закачете.

Не е задължително да светят всички. Достатъчно е само един да бъде включен в електрическата мрежа. Останалите – за декор.

Нов живот за дървената маса

Следи от чаши, петна от вино, нараняване. Дървената маса помни всичко. Може би отдавна търсите подходящия цвят лак, за да я освежите. Подходете радикално, направете й пълна промяна. С фина шкурка загладете нараняванията и петната. Отстранете прашинките и боядисайте в любимия си цвят.

Ах, тези свещи

Включете и тях в арсенала за пролетното разкрасяване на дома. Не само, че даряват с топлина и светлина, ами ухаят вълшебно и са толкова красиви. Чудесен аксесоар за декорация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X