Напишете дума/думи за търсене

Надписи и високи токчета през този сезон

Наситени цветове или черно-бяла класика, триумфално завръщане на карето, разкошни арт принтове, ретро намигане, кожи с косъм – това накратко са най-актуалните хитове за есента.

Шотландското каре е модният хит на есента и на зимата. Луксозни палта, стилни панталони, елегантни рокли и сака на квадратчета са хит сред водещите дизайнери. Техният съвет е да не се страхувате да съчетавате карето с други принтове – леопардови или на цветя. Ученическите „униформи” – пола на каре, блуза и блейзър придават младежко излъчване. Тенденцията от лятото омбре (преход от един нюанс в друг) също намира своето продължение.

Няма как студеният сезон да мине без кожите с косъм – за съжаление на природозащитниците. Сега те се срещат не само при връхните дрехи, но и при роклите. Може да избирате между ярки цветни модели, контрастни нюанси или такива в тон с основната гама на облеклото. Любителите на животните все пак могат да се възползват от тази тенденция – за тях има модели от синтетичен косъм.

Дрехите от бабините сандъци вече не будят учудване или присмех. Ретро стилът отново е на гребена на вълната: бохемският шик на 20-те, изтънчените силуети на 40-те и 60-те години, щурите принтове на 80-те, бунтарството на 90-те – всички те намират своите отражения в модата днес. Вечният спор по повод линията на талията този сезон се решава в полза на високата талия, която се подчертава с колан, най-добре кожен.

Новият сезон завръща влечението по футурзима. Металическите оттенъци отново са актуални, като се срещат не само при вечерните, а и при всекидневните облекла. Популярните са и лачените елементи и аксесоари.

Гладката кожа е любима текстура на много дизайнери, а някои критици дори я окачествяват като алтернатива на денима през този сезон.

Влечението по живописта също е актуално. Много модели са вдъхновени от известни картини. Други представят градски принтове, които напомнят на плакати. Актуални са и щампите на цветя – колкото по-вече и по-ярки, толкова по-добре.

Напук на хладното време, полупрозрачните материи отново са на мода. Ефирни секси елементи или разкошни прозирни рокли подчертават женствените форми.

Още един начин да се подчертае женствеността са мъжките силуети в дамското облекло. Някои дизайнери обличат жените в строги мъжки костюми на райета, други смекчават линията с елегантна пола и сако с асиметрична кройка и скрито закопчаване. Актуален е дори денди стилът от миналия век.

Относно цветовата гама, черното и бялото са фаворит. Цветните акценти са в изумрудено и червено. Отново е на мода цветът горчица. Оттенъците на синьото – от тъмно до небесно – смело може да минат за фаворит на сезона. Цветни намигания под формата на оранжево, виолетово, розово и червено освежават цветовата гама на есента.

Най-модните шапки на сезона са обемни, трикотажни и в ярък цвят. А най-актуалните аксесоари са високите ръкавици, които може да се носят с пуловер през есента и с кожено палто през зимата. Обувките са на висок ток, лачени или велурени.

Ботушите започват да се носят още от най-ранна есен – съчетани с поли и палта до средата на коляното. Кадифето е хитът на сезона – непременно се обзаведете поне с едно яке и пола от тази материя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X