Напишете дума/думи за търсене

Най-лесните гофрети

Необходими продукти:

яйца - 2 броя големи,

брашно - 2 чаши,

прясно мляко - 1 и 1/3 чаши,

олио - 1/2 чаша растително масло,

захар - 1 супена лъжица,

бакпулвер - 2 чаени лъжици,

сол - 1/4 чаена лъжичка


Начин на приготвяне:

Двете яйца се разбиват в голяма купа. Постепенно се добавят прясното мляко, брашното, олиото, подправките и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Загрейте предварително гофретника. Изсипете в него 2/3 от сместа и печете 5 минути (ако е нужно и повече).
Готовата вафла се вади внимателно и се изпича останалата част от сместа.
Получените гофрети сервирайте с масло, сметана, сладко или шоколад.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X