Напишете дума/думи за търсене

Пастет от патладжани с маслини и зехтин

Необходими продукти:
1-2 патладжана, 2 главички лук, 4 домата, сол, черен пипер, 3-4 скилидки чесън, магданоз, зехтин, лимон, яйце и маслини.

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните се изпичат, обелват се и се счукват в хаванче с малко сол. Полученото пюре се смесва със счукания чесън, настъргания лук и доматите, предварително опечени, обелени и ситно нарязани.

2. Всичко се залива със зехтин и лимонов сок. Поръсва се със сол и черен пипер. Наръсва се със ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре и се изсипва в средата на чиния за сервиране. Украсява се с филийки от твърдо сварени, обелени яйца, маслини и магданоз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X