Напишете дума/думи за търсене

7 тренда в обувките за есен/зима

Много високи ботуши

Една от най-атрактивните тенденции за сезон есен-зима са изключително високите ботуши. Чизмите продължават да се носят, но този вариант е далеч по-смел. Моделите са плътно впити по крака и стигат до средата на бедрото или точно под дупето. Има и варианти две в едно - ботуш и панталон като едно цяло. Предложението наистина е изкушаващо, но остава въпросът колко време се обува подобно нещо. Всъщност това се отнася и за тези до средата на бедрото. Циповете им са само в долната част при глезена. Освен това не са за всеки крак, трябва да паснат идеално, за да не се смъкват при много слаби фигури и обратното - да не се сцепят при едрите дами.

Тази есен и зима ще се носят обувки с ресни, пухчета, от кадифе, в кънтри стил. Вижте в текста кои други са модерни в момента.
Тази есен и зима ще се носят обувки с ресни, пухчета, от кадифе, в кънтри стил. Вижте в текста кои други са модерни в момента.

Кожа, увита с множество шнурове

Цяло лято гладиаторските сандали властваха по улиците. Няма как да си тръгнат толкова бързо, защото се радват на огромен интерес. Затова визията им се прехвърли и върху обувките и ботушите за студените дни. Леко променена, разбира се.

Кожата се пристяга с многобройни шнурове, които са наредени във всякакви варианти. Могат да се увиват около глезена и стъпалото, около прасците или само в предната част вместо цип. Тънките кожени лентички се добавят както към официалните обувки, боти и ботуши, така и към съвсем спортните варианти. При предложенията, подходящи за рокли и поли, задължително се вижда част от крака. Е, това със сигурност не е удачният избор за зла зима, но пък изглежда добре и поклонничките на последните модни хитове не биха се уплашили от тази малка подробност.

Сандали с плътни плетени чорапи

Чорапи със сандали съвсем не е новост за запознатите с всеки последен моден писък. Различното този път е, че ги лансират като идея за студените дни.

И тъй като би било доста рисково, заради по-ниските температури, да се издокарате с тънък чорап и отворена обувка, дизайнерите предлагат нещо различно.

Сандалите се носят върху дебели плетени чорапи. На всичкото отгоре колкото по-абсурдо изглеждат, толкова по-добре.

В подобен вид рискувате да събирате учудени и неразбиращи погледи, особено ако сте сред първите, дръзнали да тръгнат така по улиците. Но иначе идеята е интересна, в случай че целите да избягате от традиционната визия. Чорапите могат да се подават под панталон, който стига малко над глезена. Когато се напасват с пола, се опъват до средата на прасеца или директно до под коляното. Могат да се наберат и около глезените.

Модели в кънтри стил

За почитателите на кънтри стила дизайнерите предлагат различни варианти на каубойски ботуши и боти.

Заострени отпред и със закривени токове, тези предложения са от кожа или велур. Обикновено максималната височина на ботушите е до средата на прасеца. Кожата е по-груба, така че седи по-широка около крака, без да прилепва плътно към него. Може да има само някакъв елемент, загатващ за уестърните. Такива са допълнителните декорации като цветни дебели шевове или апликации. Тъй като са доста специфични, каубойските ботуши не могат да се напаснат към много видове дрехи. Нелепо биха изглеждали в деловото ежедневие. Но са добра идея за разходка в парка, съчетани със светлосини дънки и традиционната за стила карирана риза. Ако държите да ги носите с пола или рокля, изберете вариант от деним.

С дебели токове се ходи стабилно

Дебелите токове със сигурност не са по вкуса на всеки. Много дами, привърженички на елегантния стил на обличане, ги намират за груби. Но са модерни!

Основното им преимущество обаче е, че са изключително удобни. С такива обувки, независимо колко високи са токовете, глезените не се кривят наляво и надясно, създавайки опасност всеки момент да срещнете отблизо асфалта.

Освен това, когато самата обувка е елегантна, въпросните токове съвсем не изглеждат грубовати.

Лак, змийска кожа и кадифе

Този сезон се обръща специално внимание на материята. Дори и най-изчистеният и непретенциозен модел може да се превърне в истинско изкушение за нежния пол само заради материала, от който е направен.

Лачените обувки винаги привличат вниманието. Лъскави модели има и при ботите и ботушите. Когато ги носите обаче, трябва много да внимавате, защото лакът се драска много лесно, а може и да се обели.

Змийската и крокодилската кожа също е на мода. Често определят тези варианти като кичозни, но когато са комбинирани със семпъл тоалет, се превръщат в красив аксесоар.

Кадифето не е често срещано сред обувките, но вече можете да го видите дори при зимните предложения.

Тъй като материята е много мека, няма вероятност да се сдобиете с неприятните рани, които се появяват понякога, докато свиквате с новия си чифт обувки.

Дебелите токове са на мода.
Дебелите токове са на мода.

С пухчета и ресни

Допълнителните декорации са абсолютен хит. Освен доста използваните камъни, мъниста, пайети и капси сега дизайнерите добавят всякакви пухчета и ресни.

Тънките висящи ленти могат да са гъсто наредени по цялата дължина на ботуша или само като семпъл акцент.

Досега основно се носеха космати ботуши. Появиха се обаче и такива обувки, а също и боти. Странни на вид, те със сигурност топлят, но предвид екстравагантния им вид със сигурност не това е идеята за създаването им. Влачещите се по земята косми обаче искат сериозна поддръжка. Със сигурност не са особено подходящи за прашните ни улици, така че е по-удачно да се носят само за парти. Изцапат ли се, дайте ги на химическо, опитите да ги изперете по някакъв начин само ще ги превърне в сплетена топка.

Носят се и обувки, приличащи на плюшени играчки.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X