Напишете дума/думи за търсене

5 фешън предложения за този сезон

Модели от деветдесетте години в модата попадат в списъците на най-актуалните дрехи за следващата година. На червения килим жените започнаха да носят прави копринени рокли с дълбоко деколте, които приличат на пижама – т.нар. слип рокли. Феноменът е забележителен – въпреки отрицанието на повечето жени облекат ли я, всички се харесват.

Това си бяха наистина груби години за модата, които очевидно се връщат и днес. Най-добрият пример тук е коженият панталон. Той

е една от

най-оспорваните

дрехи

- наистина е много актуален, но и труден за комбиниране. Не вярвайте на всичко, което ви казват за него, а се доверете на себе си и личното си усещане, когато го мерите в пробната на магазина. Защото невинаги мястото му е на голямата рок сцена, може да се носи и в офиса.

Плетеният пуловер без ръкави също е дреха от 90-те. На пръв поглед е много безличен, дори малко напомня за част от училищна униформа. Но съчетан правилно, може да ви стане любимото дрешка в гардероба тази зима.

Кожените раници, които също бяха символ на 90-те години, са актуални в малко променен вариант – те са правоъгълни и с връзки в горната част. В модните среди ги наричат чанти чувал.

Пример за мода от миналия век са и роклите с ревери, които този сезон приличат на мъжки смокинг.

Ето списъка с най-актуалните 5 тренда от 90-те години, с които ще сте модерни този сезон.

На снимката е моделът Роузи Хънтингтън-Уайтли, която е облечена със сребриста слип рокля. За да направи визията си уместна за вечерта, я комбинира с бяла кожена перелина.
На снимката е моделът Роузи Хънтингтън-Уайтли, която е облечена със сребриста слип рокля. За да направи визията си уместна за вечерта, я комбинира с бяла кожена перелина.

1. Слип рокля

Слип роклята (от англ. slip – хлъзгане) – нарича се така, защото се приплъзва по тялото, е една от най-възхваляваните дрехи от 90-те години. Моделът се очертава за много хитов и през следващата година. Може да се каже, че тази рокля поставя основите на бельо тенденцията в модата – дрехите се изработват от висококачествени и фини материи и приличат на нощници или фусти.

Слип роклята е в I-линия – тя е права и с презрамки, тънки като спагети. Деколтето е дълбоко и остро. Има пришита линия от дантела – детайл, с който наистина наподобява бельо. Може да е черна на малки бели точки, нюд или бяла с метален отблясък.

Това е коктейлна рокля и се носи само при строго официални случаи. Най-вероятно това ще е тренд номер едно в абитуриентските рокли през следващата пролет. Тъй като поставя тялото в центъра на вниманието, предполага да се носи от жени с добра фигура.

Африканският модел Селита Ибанкс с бяла смокинг рокля
Африканският модел Селита Ибанкс с бяла смокинг рокля

2. Смокинг рокля

Това е рокля със заимствани детайли от мъжкия стил. Прилича на удължена версия на смокинга – отпред реверите са от лъскав материал и задължително с копчета, облечени в плат. Има и два джоба встрани.

Моделът не е втален, а има по-свободна форма. Дължините са до средата на бедрото или над коляното.

Така изглеждат част от роклите, които присъстват в колекциите на дизайнерите за 2016 година.

Африканският модел Селита Ибанкс, която дълги години бе от ангелите на “Виктория сикрет”, бе с дълъг бял блейзър по време на светски купон в Ню Йорк. Комбинирала е роклята със сребриста правоъгълна чанта и бели остри обувки с тънък ток.

Виктория Бекъм с плетен пуловер с поло яка и гаучо панталон от собствената си колекция. Съчетала е облеклото си с елегантни обувки с ток на испанския дизайнер Маноло Бланик.
Виктория Бекъм с плетен пуловер с поло яка и гаучо панталон от собствената си колекция. Съчетала е облеклото си с елегантни обувки с ток на испанския дизайнер Маноло Бланик.

3. Пуловер без ръкави

Пуловерът без ръкави е неутрална, но много удобна дреха. И Виктория Бекъм (на снимката) не крие симпатиите си към него. Защото, ако е комбиниран с вкус, и вие няма да може да му устоите.

Ако се комбинира с риза отдолу, е добре ръкавите да се навият до лактите. През този сезон може да се носи и над блуза с къс или дълъг ръкав.

Виктория Бекъм го съчетава с гаучо панталон – той е с широки крачоли, които са с дължина до прасеца. Приличат на пола-панталоните, но в модните среди ги наричат гаучо - от наименованието на жителите на пампасите в Южна Америка. Този модел се появява и изчезва в колекциите на дизайнерите от 2 години насам, но така и не успя да се наложи като абсолютен тренд.

Късите пуловери тази зима се комбинират и с поли, без значение дали са прави, или разкроени.

Модел позира със зелен кожен панталон, комбиниран с блейзър с принт на ромбове – също сред актуалните десени този сезон.
Модел позира със зелен кожен панталон, комбиниран с блейзър с принт на ромбове – също сред актуалните десени този сезон.

4. Кожен панталон

Коженият панталон беше за кратко, но силно рекламиран от големите модни компании още през 2012-а. Дизайнерите се опитаха да го наложат, само че безуспешно. Тогава беше на първо място в класацията на покупките, за които жените най-много съжаляват, че са похарчили парите си.

Въпреки всички скептични мнения обаче те са модерни и този сезон. По-добрата им версия е със свободни крачоли (на снимката), защото не подчертават несъвършенствата в тялото. Вариантът на кожения панталон, който прилича повече на клин, задължително се комбинира с дълъг пуловер, риза или туника, която стига до бедрата. Всички други комбинации са неуместни.

Чантата чувал е правоъгълна с връзки в горната част.
Чантата чувал е правоъгълна с връзки в горната част.

5. Чанта чувал

Това е чанта, която е с правоъгълна форма, но когато връзките в горната част се стегнат, прилича на умален вариант на онези чували за еднократна употреба, които също имат връзки.

Тези чанти се вписват в най-модните аксесоари за следващата година. Няма копчета, а само връзки, с които се прави 1 възел и се оставят спуснати от външната страна.

Дръжките са със средна дължина – носят се на рамо или прегънати в ръката (като на снимката).

Прилича едновременно на раница и елегантна чанта, която обаче побира всичко също като чувал за смет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X