Напишете дума/думи за търсене

Човек на “24 часа” разпитва Холивуд за “Съдилището”

Ирина Асиова с Бенисио дел Торо СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Ирина Асиова гледа прожекциите за “Оскар” с членове на Американската филмова академия

Броени седмици преди раздаването на оскарите троянският кон на “24 часа” в сърцето на Холивуд Ирина Асиова-Диамант тръгна на лов за звезди. Госпожа Диамант, която от няколко години живее между София и Лос Анджелис заедно със съпруга си продуцента Моше Диамант, е сред редовните гости на прожекции за членове на Американската филмова академия. За разлика от премиерите, на които феновете пищят, отделени от актьорите с метални заграждения, на частните прожекции за академиците знаменитостите са рядко достъпни и дружелюбни.

Именно на такава прожекция за отбран кръг зрители човекът на “24 часа” си побъбри с носителя на “Оскар” Бенисио дел Торо за последната му роля в лентата “Сикарио”. Заклетият холивудски ерген от пуерторикански произход влиза в образа на наемен убиец, който си разчиства сметките с мексикански нарко-барон. Героят чудесно приляга на загадъчния латиночар на 48-годишния Бенисио и нищо чудно отново да го видим номиниран тази година, коментира гилдията.

След събитието на обяд в хитовия ресторант “Крейг'с” в Западен Холивуд госпожа Диамант се оказа на една маса и с Николас Костър - член на комисията, която номинира чуждоезичните филми. “Българският “Съдилището” е много добро попадение. Отдавна вниманието ми не беше привличано от българско кино. Но тази година конкуренцията е жестока. Моят личен фаворит е естонският “1944”, призна 81-годишният актьор, повече известен у нас от сериалите “Санта Барбара” и “Всички мои деца”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X